Том Ханкс: Жените трябва да бъдат чути

21.10.2017 09:16 | Видян 1731 пъти

Том Ханкс: Жените трябва да бъдат чути

Том Ханкс призова мъжете да се снишат малко и да позволят на жените да бъдат чути. Повод за призива му е скандалът с продуцента Харви Уейнстейн, за когото се оказа, че е тормозил сексуално почти всяка актриса, с която е работил, заплашвайки ги с край на кариерата й, ако „не са послушни“. След като няколко жени се престрашиха да говорят публично за издевателствата му, последва вълна от признания (до този момент близо 40 имена) за сексуални посегателства. Много звезди разкриха, че са имали изключително травмиращи преживявания с представители на силния пол, които са се възползвали от позицията и поста си.

“Това е повратна точка. Името на Уейнстейн ще се превърне в съществително, глагол, нарицателно. Той е идентификатор за състоянието на обществото ни, за битието ни. И в тази шумна дискусия трябва да направим кратка пауза, за да чуем жените. Може би всички мъже, включително и аз, трябва да се снишим, да отстъпим, да млъкнем за малко и да позволим на жените да бъдат чути. Няма нужда ние да обясняваме, да преследваме, да коментираме, да защитаваме. Познавам всички тези 40 жени и сто процента от тях трябва да бъдат чути“, заяви в интервю Том Ханкс.

Скандалът наистина се превръща в повратна точка, при това не само за отношенията в меката на киното. Жени от цял свят, не само актриси, започнаха да признават за преживян сексуален тормоз в миналото.

„Би било доста глупаво да твърдим, че това се случва само в Холивуд. Аз също гледам „Момчетата от Медисън авеню“ - със сигурност подобни неща могат да се кажат и за сферата на рекламата. Вижте и политическата арена – колко секс скандала избухнаха и там“, каза Ханкс.

Източник: eva.bg
Снимка: getty images/guliver

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !