Ансамбъл Чинари с нов авторски спектакъл

09.10.2017 12:38 | Видян 880 пъти

Ансамбъл Чинари с нов авторски спектакъл

Мистичен ритъм е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл Чинари. Той ще бъде представен за първи път на 28 ноевмри в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на първият частен ансамбъл в България - Чинари.

Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор. Всяка година Чинари представят нови спектакли.

Те се превърнаха в традиция и негова запазена марка и са очаквани с нетърпение от неговите почитатели. МИСТИЧЕН РИТЪМ поставя началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от създаването на ансамбъла.

В спектакълът МИСТИЧЕН РИТЪМ ще вземат участие артистите от ансамбъл Чинари, група ETNOTIX, трио Булгарина и квартет Българи. Музикалната картина е дело на композиторът Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов.

Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност. На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорният танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл Чинари за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.

Продуцентът и ръководител на ансамбъл Чинари - Асен Павлов е носител на ИКАР 2015г. за спектакъла Траките. През 2016 година aнсамбълът e удостоен с Кристална лира от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa Ние, българите.

През 2017 г Министерство на Културата награди ансамбълът с грамота и почетен знак Златен век – печат на Цар Симеон Велики - за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. 

Билетите за спектакъла на 28 ноември в зала 1 на НДК са вече в продажба. Те се продават в интернет в системата на Ticketportal.bg, а също и в Билетен център в НДК, Билетна каса на Арена Армеец, бензиностанции ОМВ, магазини Orange.  Във връзка с 25-тата годишнина на ансамбъл Чинари, Асен Павлов и неговият екип планират много изненади за феновете си в България, а и за тези зад пределите й. Съвсем скоро ще бъдат обявени някои от тях.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !