Една незабравима година за Лиан Мориарти

28.09.2017 14:04 | Видян 806 пъти

Една незабравима година за Лиан Мориарти

Тази година беше изключително успешна и вълнуваща за Лиан Мориарти. Началото на 2017 донесе на австралийската писателка едно от най-ценните признания – това на читателите. Романът й „Виновни до доказване на противното“, който ще излезе със знака на „Хермес“ на 5 октомври, стана „Книга на годината“ според потребителите на Goodreads - най-големия портал за книжни маниаци. През февруари HBO започна излъчването на хитовия сериал „Големите малки лъжи“, направен по едноименния бестселър на Лиан Мориарти.

Отзивите за него бяха отлични, а преди дни на бляскава церемония в Лос Анджелис той спечели осем награди „Еми“. „Големите малки лъжи“ беше избран за най-добър мини сериал, а холивудската звезда Никол Кидман беше отличена за главна женска роля. Жан-Марк Вале получи приза за режисура. За поддържаща женска роля „Еми“ спечели Лора Дърн, а за поддържаща мъжка роля Александър Скарсгард.

Сериалът беше удостоен и с три награди "Еми" за творческо изкуство в категориите за актьорски състав (мини сериал), костюми и музикално оформление. Следващата книга на Лиан Мориарти, която ще бъде филмирана, е „Тайната на моя съпруг“. Неотразимата Блейк Лайвли, която е и продуцент на лентата, ще се превъплъти в главната женска роля. „Тайната на моя съпруг“ се превръща в световна сензация, продава се в над 3 милиона екземпляра и е обявена за най-добра книга за 2013 г. от „Амазон“. До края на 2017 има още време, а Лиан Мориарти достатъчно потенциал за нови постижения. Очаквайте „Виновни до доказване на противното“ на 5 октомври.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !