Ед Скрейн отказа на „Хелбой“ заради расата си

29.08.2017 16:36 | Видян 1515 пъти

Ед Скрейн отказа на „Хелбой“ заради расата си

Актьорът Ед Скрейн, нашумял покрай ролите си в „Игра на тронове“ и Deadpool, отказа да се включи в новата лента, посветена на адовото изчадие Хелбой. Звездата трябваше да изиграе майор Бен Даймио, който според комиксите на Майк Миньола е от азиатски произход.

„Приех ролята, без да знам, че героят има азиатски корени. След съобщаването на новината за моето участие в проекта, имаше доста напрегнати разговори и разбираеми притеснения относно този казус. Ясно е, че адекватното културно представяне на персонажа е изключително важно за хората. Пренебрегването на тази отговорност ще увеличи притеснителната тенденция за малкото присъстващи лица и гласове от различни етнически произходи в изкуството. Смятам, че е важно да уважим това. Следователно реших да се оттегля от „Хелбой“ с цел персонажът да намери правилния си изпълнител“, написа Скрейн в социалните мрежи. „Тъжен съм, че напускам филма, но се надявам, че ще има смисъл от това“, заключи още той.

Фенове побързаха да поздравят актьора за смелата му постъпка, а в социалните мрежи своите адмирации изказа и самият Миньола. Продуцентите на третия филм за Хелбой пък се зарекоха, че ще потърсят етнически правилния човек за ролята на майор Даймио. Р

ежисьор на новата лента ще бъде Нийл Маршал („Игра на тронове“), който поема кормилото от бащицата на героя в киното - Гилермо дел Торо. Снимките ще стартират още през септември в Англия, а през октомври клапата ще щракне и в София. Сред актьорите, които ще посрещнем на наш терен, са Дейвид Харбър, Мила Йовович, Иън Макшейн и Саша Лейн.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !