Изтече пореден епизод на Игра на тронове

17.08.2017 09:02 | Видян 2117 пъти

Изтече пореден епизод на Игра на тронове

Нов епизод от кървавата сага Игра на тронове изтече онлайн, видя монитор. Този път обаче не става въпрос за хакерски пробив, а за скъпоструваща грешка на кабелната телевизия HBO Испания.

Феновете на интерпретацията на култовата Песен за огън и лед на Джордж Р. Р. Мартин получават в аванс шеста серия 5 дни преди официалната премиера. Изтеклият епизод се задържа в интернет платформата само за час, но това време бе достатъчно за пиратските сайтове да го присвоят.

Проблемът с предварителното разпространяване на хитовия фентъзи епос е водещ за HBO този месец.
Припомняме, че след кибератака сценарият за целия седми сезон стана публично достояние, а телеманиаците имаха възможността да се насладят на четвърта серия с пуканки в ръка 3 дни преди премиерата. Появиха се и множество клипове в YouTube, чиито създатели разкриват до най-малката подробност какво предстои да се случи във Вестерос.

Вчера стана ясно, че индийци са в основата на хакването. В Мумбай са задържани четирима служители на компания, складираща и обработваща телевизионно съдържание за телефонни апликации. Те ще останат зад решетките до 21 август, докато тече разследването.

Историята, която проследява битките за власт между Севера и Юга, интиригите в Кралски чертог, трагичната смърт на половината попълнения в каста и вдъхновява мъжката аудитория с периодични голи сцени, е най-апетитната жертва за кибератаки.

Епизоди от оборотната поредица изтекоха и през 2015 г. Веднага след премиерата на пети сезон на шоуто, в интернет пространството излязоха преждевременно още четири епизода. Тогава вината бе на недобросъвестни журналисти, получили съдържанието за оценка и ревюта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !