Арабела по БНТ и защо нямаме пръстена на Румбурак за разлика от Куши

09.08.2017 12:20 | Видян 400 пъти

Арабела по БНТ и защо нямаме пръстена на Румбурак за разлика от Куши

По БНТ сутрин дават легендарния детски чешки сериал на повече от 30 години Арабела. Това е онзи филм, в който принцесата и кралят от приказното царство попадат в развития социализъм, но не могат да се отърват от коварния и зъл магьосник Румбурак. Каква е неговата сила? Един пръстен, който само с едно завъртане превръща хората в гъски и патки, в гъсеници, в чадъри или в лъвове (при соца имаше такъв лаф: "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите").

Колко добре би било да имахме такъв пръстен и някои политици да намерят по-подходящ образ - всеки се сеща кои - какъв. Ако съдим по кандидатите за шеф на същата тази БНТ - например по възвестения първо от 19 минути фаворит Кошлуков, вълшебният пръстен на злия Румбурак явно си работи там. Ето Куши, явно с едно завъртане на бижуто, се оказва, че бил работил напоследък като програмен директор на телевизията на Волен Сидеров. При него пръстенът явно се върти ли върти и го преобразява ли преобразява.

Само напомняме, че след като СДС го прати да учи в Америка, той се завърна в България като съветник на лидера на ДПС. После стана царист, но оттам се разцепи, а в днешно време явно идва атакист. Ще напомним злополучния опит на Куши като медиен управленец - фалира вестникът Бъди БГ, който си беше слаб поначало, закриха продуцентската фирма на Вили Сечкова и Александър Сталийски - семейството с 30 млн. спестявания при фалита на КТБ, веднага след директорството му обявиха в несъстоятелност ЦветанВасилевото ТВ7.

Сега, ако превъртят превъртят пръстена и преобразят Куши в шеф на БНТ, което ще бъде по-комично от превръщането на училищен директор в гъсеница от сериала Арабела, поне сме наясно какво да очакваме да се случи с държавната ни телевизия, щедро финансирана от джоба на данъкоплатеца - тази година с над 75 млн. лв. субсидия плюс допълнителни изпросени пари.
 


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хакери пуснаха голи снимки на Никол

Поредна хакерска атака срещу телефоните на известни...

Попдинозаври на турне

Тоника Домини, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Петя...

Няма коментари към тази новина !