Арабела по БНТ и защо нямаме пръстена на Румбурак за разлика от Куши

09.08.2017 12:20 | Видян 2104 пъти

Арабела по БНТ и защо нямаме пръстена на Румбурак за разлика от Куши

По БНТ сутрин дават легендарния детски чешки сериал на повече от 30 години Арабела. Това е онзи филм, в който принцесата и кралят от приказното царство попадат в развития социализъм, но не могат да се отърват от коварния и зъл магьосник Румбурак. Каква е неговата сила? Един пръстен, който само с едно завъртане превръща хората в гъски и патки, в гъсеници, в чадъри или в лъвове (при соца имаше такъв лаф: "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите").

Колко добре би било да имахме такъв пръстен и някои политици да намерят по-подходящ образ - всеки се сеща кои - какъв. Ако съдим по кандидатите за шеф на същата тази БНТ - например по възвестения първо от 19 минути фаворит Кошлуков, вълшебният пръстен на злия Румбурак явно си работи там. Ето Куши, явно с едно завъртане на бижуто, се оказва, че бил работил напоследък като програмен директор на телевизията на Волен Сидеров. При него пръстенът явно се върти ли върти и го преобразява ли преобразява.

Само напомняме, че след като СДС го прати да учи в Америка, той се завърна в България като съветник на лидера на ДПС. После стана царист, но оттам се разцепи, а в днешно време явно идва атакист. Ще напомним злополучния опит на Куши като медиен управленец - фалира вестникът Бъди БГ, който си беше слаб поначало, закриха продуцентската фирма на Вили Сечкова и Александър Сталийски - семейството с 30 млн. спестявания при фалита на КТБ, веднага след директорството му обявиха в несъстоятелност ЦветанВасилевото ТВ7.

Сега, ако превъртят превъртят пръстена и преобразят Куши в шеф на БНТ, което ще бъде по-комично от превръщането на училищен директор в гъсеница от сериала Арабела, поне сме наясно какво да очакваме да се случи с държавната ни телевизия, щедро финансирана от джоба на данъкоплатеца - тази година с над 75 млн. лв. субсидия плюс допълнителни изпросени пари.
 


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !