Певецът Георги Христов разпуска на Корфу с подкупния съдия Йордан Раденков

09.08.2017 09:04 | Видян 2304 пъти

Певецът Георги Христов разпуска на Корфу с подкупния съдия Йордан Раденков

Зрелищно арестуваният през май столичен съдия по вписванията Йордан Раденков вече не само е на свобода, но и бори стреса по плажовете на Корфу в компанията на естрадната легенда Георги Христов. Магистратът тихомълком е бил освободен от ареста преди повече от месец и се отправил на екзотична ваканция с естрададжията, която продължава вече трета седмица.

Двамата са отседнали в петзвездния хотел "Оазис", където цакат по 450 евро за нощувка в луксозен апартамент. Изключили са мобилните си телефони и пет пари не дават какво става в родината, макар разследването срещу Раденков да е изключително сериозно. Покрай ареста на съдията се разбра за любовната му връзка с певеца. Оказа се, че двамата са си купили апартамент в Гърция преди 8 години, но това лято решили да сменят квартирата и са ни наели хотел.

Кюстендилецът Йордан е шурей на застреляния преди 10 години местен бизнесмен Александър Тасев - Остап. Обичал екзотични пътувания по света и правел поне едно-две такива годишно. Живеел на доста широка нога за държавен служител. Злите езици говорят, че 50-годишният магистрат никога не е крил хомосексуалната си ориентация. Притежавал имоти в София, Кюстендил, Гърляно и Переа, твърди седмичник.

Скандалът с Йордан Раденков гръмна на 30 май сутринта, когато на пресконференция на прокуратурата бе обявено, че той е съдията от Агенцията по вписванията, уличен в получаване на подкуп. Ден по-късно той бе задържан при акция на спецзвеното "Антикорупция". Заедно с него бяха арестувани и няколко деловодителки. При претърсванията в офисите на агенцията са иззети куп компютри и документи.

В дома му пък са намерени 35 000 лева. Според разследващите, Йордан Раденков е получил парите от представители на нотариални кантори, за да издава удостоверения за тежести и за по-бързото вписване на определена сделка.

Източник и снимка: ПИК

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Графа, Мария Илиева, Михаела Филева в...

На 25-ти април, четвъртък, „Приказката продължава“ с...

Няма коментари към тази новина !