Изтече целият седми сезон на Игра на тронове

08.08.2017 16:09 | Видян 1431 пъти

Изтече целият седми сезон на Игра на тронове

Сценарият на хитовия фентъзи епос „Игра на тронове“ отново е публично достояние. След като американската кабелна телевизия HBO стана жертва на кибератака преди седмица, меломаните получиха един епизод в аванс и сценария за останалите епизоди от седмия сезон на интерпретацията на култовата „Песен за огън и лед“ на Джордж Р. Р. Мартин. Родните фенове имаха възможността да се насладят на четвърта серия с пуканки в ръка три дни преди официалната премиера.

Не закъсняха и множество клипове в YouTube, със средна продължителност между 10 и 15 минути, чиито създатели разкриха до най-малката подробност какво предстои да се случи във Вестерос. Макар да не може да се потвърди дали това е реална информация, детайлите са прекалено точно изпипани за да предполагаме, че някой с развинтена фантазия си ги е съчинил.

Припомняме, че преди дни, в съобщение до служителите, председателят на HBO Ричард Плеплър заяви, че хакери са откраднали предстояща програма. „Както повечето от вас вероятно са чули, имаше кибер инцидент, насочен към компанията, който доведе до кражба на патентована информация, включително някои от нашите програми. Всяко нахлуване от това естество очевидно нанася щети, обезпокояващо е и тревожно за всички нас“, сподели тогава той. Говорителите на телевизионната мрежа отказаха да уточнят коя е откраднатата програма. Според сп. Entertainment Weekly, които първи съобщиха за кибератаката, редом до „Игра на тронове“, са изтекли епизоди или сценарии на комедийния сериал „Играчи“ и антологичната продукция „Стая 104“.

Кървавата сага, прочула се с изречения като „Зимата идва“ и „Нищо не знаеш, Джон Сноу“, не попада под обсега на хакерите за първи път. Историята, която проследява битките за власт между Севера и Юга, интиригите в Кралски чертог, трагичната смърт на половината попълнения в каста и вдъхновява мъжката аудитория с периодични голи сцени, изтече и през 2015 г. Веднага след премиерата на пети сезон на тв епоса, в интернет пространството излязоха преждевременно още четири епизода. Тогава кибератаката бе извършено от „група, одобрена от HBO, за да ги получи“, според говорителите на канала.

В началото на месеца стана ясно, че се обмисля и спин оф на „Игра на тронове“ след края на предстоящия и последен осми сезон. „Би било лудост, с тази огромна и наситена с персонажи вселена, създадена от Джордж, поне да не прегърнем идеята, което и правим“, издаде програмният директор на НВО Кейси Блойс.

Източник: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !