Школа по ромски език изучава Мотел-а на Азис

07.08.2017 10:51 | Видян 1190 пъти

Школа по ромски език изучава Мотел-а на Азис

Да шарят из тоновете на последния хит на Азис „Мотел“ се заеха учениците на академик Христо Кючуков в неговата лятна школа по ромски език. Това стана ясно от видео, което Костинбродския славей публикува в социалните мрежи.

„След като вече обсъдиха и в българския парламент моята песен и ме дадоха за пример, „Мотел“ е вече и с образователна цел. В школата на Академик Кючуков се пее „Мотел“ един по-различен прочит. Пее се за Бог. Мега щастлив съм, че песента помага на младите хора“, горд е Васко от изпълнението на парчето му, което вместо с оригиналния текст набира популярност в интернет пространството на ромски език.

Това не е първият път, в който фенове изпращат на певеца своите кавъри на „Мотел“. Броени дни, след появата на песента, осемчленно семейство яхна въображаемо возило в хола си, досущ като автобуса от видеото. С фламенко ритъм бледен тийнейджър също импровизира на база на „Мотел“.

Към днешна дата шлагерът генерира над 16 милиона кликвания в YouTube. Равносметката е, че за клип с бюджет 2000 лв., кралят на поп-фолка досега е спечелил 16 000 долара от гледания онлайн (“Монитор“ направи справка, че един български изпълнител получава средно по долар за 1000 гледания в YouTube).

Успехът на песента идва година и половина, след като Азис пусна предходния си сингъл „Хабиби”, превърнал го в един от най-оборотните имена на клубната сцена на Балканите.

Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !