Пет биг бенда се събират на Джаз феста в Банско

04.08.2017 10:44 | Видян 2681 пъти

Пет биг бенда се събират на Джаз феста в Банско

Соул дивата Пати Остин ще пее евъргрийните на Ела Фицджералд

Банско отново ще стане джаз столица на Балканите от 5 до 12 август, когато в полите на Пирин ще се изявяват едни от най-талантливите световни музиканти в този жанр.

Международният джаз фестивал в града вече се е наложил като най-голямото лятно музикално събитие в България, но предстоящото издание ще е още по-специално, тъй като фестът ще отпразнува своя 20-годишен юбилей.

В програмата тази година присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра, пише монитор. Посетителите на концертите, които по традиция се правят на откритата сцена на площад Никола Вапцаров с вход свободен, ще могат да се насладят на групи и изпълнители от Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Швейцария, Македония и др.

За първи път цели четири чуждестранни биг бенда ще се представят на фестивала. След Биг бенда на Благоевград с диригент Борис Янев и специален гост Михаил Йосифов (тромпет), които ще открият събитието в събота, следващата вечер ще свири Биг бендът на Белград със солист словенската звезда

Урош Перич, известен като белия Рей Чарлз

На 8 август идва ред на Биг бенд Суинг Кидс с диригент Хорст Аусенхоф от Германия, а на 9 август – на Премиер-оркестъра на Беларус. Тбилиси Биг бенд от Грузия с диригент Гиви Гачечиладзе ще озвучи вечерта на 10 август.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !