Асен Блатечки: Знаех, че ще бъда мечка още преди ВИТИЗ

31.07.2017 09:48 | Видян 2177 пъти

Асен Блатечки: Знаех, че ще бъда мечка още преди ВИТИЗ

Определението „мечка“ за актьор, който става популярен от малкия екран и вкарва хората в театъра, е откровен комплимент за Асен Блатечки. „Преди ни наричаха маймуни. Това са обикновено най-добрите хора в бранша. Аз знаех, че ще бъда мечка още преди ВИТИЗ.

Така съм възпитан, с каквото и да се захвана да съм най-отгоре. Така беше и със спорта, гонех план максимум.“, обясни пред БНТ Асен. Той посрещна с насмешка старо изказване на бившия министър на културата Вежди Рашидов, че творци като него са светъл пример за успешен бизнес модел и изкарват по 50 – 100 000 лв на месец (б..а около скандала с одитора, скочил на Бургаския театър за това, че не е обявена обществена поръчка за ролите на Блатечки, вземащ по 20 000 годишно хонорар за ролите си там).

„Със 100 000 лв добре е да си живее човек. И аз ще мога така. Изкуството не може да бъде бизнес в България заради малкия пазар, но смятам, че е нормално човек да получава максимума пари за това, в което е добър. Иначе аз никога не съм държал на парите, за мен е по-важно да съм свободен. Ако в театъра се закучат нещата нямам проблем да стана хамалин и пак ще взимам по 100-200 лв на ден.“, категоричен е Блатечки.

В момента той довършва английската версия на филма „Бензин“, който за премиерния си уикенд в края на пролетта събра 25 000 души и това го превърна в най-гледната бг продукция за последните седем години.  

Източник и снимка: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разкриха коя е местността на...

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи създава...

Новият VW California за първи път с...

Три години след дебюта на новия Multivan, VW представи...

Няма коментари към тази новина !