Кралица Елизабет показва подаръците си от велики мъже

28.07.2017 16:23 | Видян 2384 пъти

Кралица Елизабет показва подаръците си от велики мъже

Откакто се възкачи на престола преди 65 години, кралица Елизабет Втора е получила огромен брой подаръци, най-емблематичните от които това лято са изложени в Бъкингамския дворец, пише ретро. Изложбата вече е открита и ще продължи до 1 октомври.
 
Тя включва над 200 подаръка и хвърля светлина върху срещите на Елизабет Втора със значими личности от съвременната история и пътуванията ѝ до четирите краища на света.

Откакто заема престола през 1952 г., Елизабет Втора е изминала над 1,6 милиона км в целия свят, като е направила 89 държавни посещения и е приела стотина държавни глави във Великобритания.

Джон Кенеди подарил снимка на кралицата по време на визитата си в Лондон през 1961 г., когато бил придружен от съпругата си Джаки, и вечерял заедно с Елизабет Втора в Бъкингамския дворец.

Изложена сред подаръците от американци, снимката в сребърна рамка Тифани е с написано на ръка посвещение от Джон Кенеди, който засвидетелства голямата си почит към кралицата.

35 години по-късно тя приема друга голяма политическа фигура на XX в. - Нелсън Мандела, който ѝ подарил копринен стенен килим, изобразяващ лов на южноафрикански антилопи.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Нети Добрева и Асен Блатечки с...

Театралната постановка Този филм за първи път на...

Илиана Раева сложи край на...

Илиана Раева вдигна 510 точки на Краси Радков и сложи...

Няма коментари към тази новина !