Наследниците на Майкъл Джексън дължат милиони на Куинси Джоунс

29.07.2017 09:05 | Видян 2327 пъти

Наследниците на Майкъл Джексън дължат милиони на Куинси Джоунс

Наследниците на Майкъл Джексън дължат на Куинси Джоунс 9,4 млн. долара в хонорари и такси за песни на покойния музикант като Billie Jean и Thriller, съобщава британският The Telegraph. Решението е на жури от Върховния съд на Лос Анджелис, където се гледа делото.

Въпреки че отсъдената сума е значителна, тя е далеч по-малко от исканите 30 млн. от Джоунс, но много повече от сумата (392 000 долара), която наследниците на Джексън посочваха, че дължат.

„Това дело никога не е било за Майкъл, а за защита на целостта на работата, която всички ние свършихме в звукозаписното студио и наследството, което създадохме“, написа в изявление Джаунс.

„Макар и това да не е пълната сума, която исках, аз съм много благодарен, че журито отсъди в наша полза по този въпрос“, посочи още той.

Адвокатът на наследниците на Джексън Хауърд Вайсман заяви, че той и екипът му са изненадани от присъдата и ще я обжалват, предаде БГНЕС. В иска си Куинси Джоунс твърди, че наследниците на Джексън и компанията Сони мюзик ентъртейнмнът му дължат пари за песни, които е продуцирал и които са били използвани във филма Майкъл Джаксън: This is it и два спектакъла на Цирк Дю солей.

Според съдебния иск на Джоунс песните са били редактирани така, че да го лишат от претенции за хонорари, както и че той има права по договор, от които да получи възнаграждение при ремиксиране или променяне на съответната музика, пише актуално. Според лагера на Джексън Джоунс има право само на пари от авторско право за песните, използвани в трите продукции.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !