Стефан Диомов за Криско и Гери-Никол: Примитивни сте

26.07.2017 16:38 | Видян 1992 пъти

 Стефан Диомов за Криско и Гери-Никол: Примитивни сте

Композиторът Стефан Диомов, създал вечните хитове на Тони Димитрова и Тоника, смаза от критика любимците на младите Гери-Никол, Криско, Павел и Венци Венци. Последните двама взеха 8 награди от БГ Радио.

"А текстовете им са срамотия. Това, което се случи, е пожар, наводнение, беда. Граничи с престъпление! Гери-Никол, Дара, Тита, Криско... Няма да ги отрека, защото младите ги харесват. Но не ги разбирам. Те не правят моята музика, не виждам дълбочина в творчеството им. Изглеждат ми лековато и примитивно. Мога да използвам цяла армия епитети, за да изразя отрицателното си отношения към тази музика.

Колкото до Ъпсурт - вече всичко залита към чалгата. Тя се превръща в едно национално движение. В момента не може да се чуе смисблена песен с художествен текст. Авторите са обезкървени и обезнадеждени. Сега и да напиша най-прекрасната музика на света, съм сигурен, че тя няма да бъде излъчена по радиата. Но ако направя едно елементарно чалга парче, то ще се завърти на всяка цена", разсъждава Диомов пред столичен седмичник.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !