Jeremy? стартират собствен лейбъл

12.07.2017 15:10 | Видян 1312 пъти

Jeremy? стартират собствен лейбъл

От гаража за репетиции в Каварна до създаването на видео продукция на световно ниво като Fake Fruits, реализацията на няколко успешни клубни турнета в Европа и комплимента на Брайън Мей за звученето им Jeremy? извървяват 10-годишен път.

Трасе, осеяно с доста психиологически и логистични мини, текучество на кадри и преброяването на последните стотинки за наема, но и белязано с ясната визия на Ерсин Мустафов (вокали, китари) и Ташо Колев (китара) за това кои са и как могат да осмислят потенциала си като артисти с постоянство и щипка късмет. През 2016-та групата издаде едноименния си дебютен албум, който със сингли като King Kong, Two Weeks To The Great Escape и Too Wrong To Get It Right ги позиционира като конвертируем зад граница продукт и достоен бг отговор на машини като Kings of Leon и The Killers.

Последва турне с Queen в Полша, Румъния и България, а сега, едно лято по-късно, Jeremy? са готови за следващия си голям скок – стартирането на собствен лейбъл. Името му е Wooden Boat, а на борда на продуцентската им лодка са групите Bears and Hunters, Nu/Ance, Мирян Костадинов и съпругата на Стенли Людмила Сланева.

„С Ерсин отдавна го мислим това, защото групата ни е минала през различни етапи за периода си на развитие и винаги сме се борили сами с всякакви казуси, без подкрепата на продуцент или ментор. Сега, когато видяхме, че имаме добра система на работа в Jeremy?, решихме да предадем наученото на по-младите. Да може артистите да не губят вяра още в началото на пътя си, да знаят, че имат гръб, а от там да се създава пълнокръвна сцена и да има още повече избор на музика.“, сподели за „Монитор“ Ташо.

Кръстник на лейбъла е Ерсин, а символиката в името не е случайна, най-малкото заради каварненския корен на групата. „В превод името значи „Дървена лодка“. Тя е мъничка и се рее почти в безтегловност в морето, но някой ден ще се превърне в кораб.“, обяснява Колев. С Ерсин са амбицирани всички имена от стартовия им каталог да имат своя продукция наесен, като Nu/Ance вече имат реализиран един сингъл с намигване към звученето на Muse – Falling Down, и издаден краткосвирещ албум.

Людмила Сланева, която е дългогодишен съмишленик и приятел на Jeremy?, вече има няколко демо версии, готови да прерастнат в завършени композиции. Особени надежди Ерсин и Ташо възлагат на Bears and Hunters, чиито инди рок заряд действа като оръжие за масово поразяване на лошото настроение сред чужденците. „Имат реален шанс да им се получат нещата в чужбина.

Мирян доста хора го познават от X Factor, ще го продуцираме като солов изпълнител, въпреки че на живо си е с банда.“, разказва Ташо. Всички открития на Wooden Boat ще бъдат представени с концерт в „Маймунарника“ идния петък, 21 юли. „Да свирим по това време на годината в това място в Борисовата е традиция за нас, този път към нас ще се присъединят и всички артисти от лейбъла, всеки с по половин часов сет. Ще стане нещо като мини фестивал, който Jeremy? ще закрият.“, добавя с усмивка китаристът.

С Росен Ватев (барабани), Емилиян Бонев (бас) и Краси Тодоров (пиано) ще да издадат още един, последен сингъл от супер успешния си албум, след което ще се ориентират към завършването на нова продукция. На дневен ред е и заснемането на видео към кавъра на You're the Voice на Джон Фарнъм, за чието издаване Jeremy? имат благословията на мениджмънта му.

Източник и снимка: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !