Накъде без Дързост...след 23 години

05.07.2017 17:17 | Видян 2335 пъти | Гласували 1

Накъде без Дързост...след 23 години

23 и половина години Дързост и красота вървеше по БНТ1, а ненадейно тези дни поредицата, която няма край спря да бъде излъчвана от държавната телевизия. Какво ще се случи с Рич и Брук оттук – нататък, как ще се развият отношенията между безбройните им деца и други роднини, повечето от които по няколко пъти се жениха и се развеждаха помежду си? Тези фундаментални въпроси си задава многохилядната публика на сериала, който продължава да се излъчва в цяла Европа, да не говорим за Америка.

Помним още дописките на Кеворк Кеворкян за непреходната програмна стойност на сериала. БНТ удържа немалко години рейтинг във вечерните часове срещу нашествието на частните национални телевизии бТВ и Нова именно благодарение на Дързост и красота, а после неблагодарно го разместваше ту в следобедните, ту в сутрешните часове. Освен неграмотността на програмната директорка Севда Шиш., това се дължеше на масовия непукизъм какво се случва и какво се гледа изобщо в държавната медия. А трябва да се отбележи, че нея я финансираме ние – с 65 млн. лв. директна инвестиция от бюджета, допълнения – обикновено около 10-ина милиона годишно под различни предлози, плюс субсидиране под формата на реклама на еврофондовете.

Докато Дързост продължаваше да се гледа, където и да го сложат във времевите пояси, същото не може да се каже за доста от предаванията на БНТ – като почнем от сутрешите блокове, които никога не хващат дори процент рейтинг, минем през супер излишните, но затова пък твърде скъпи спортни програми – примерно чужд баскетбол или наш женски волейбол, който не събират и 0,01% от публиката пред екрана и стигнем до напъните за межднародна журналистика на другарки от екипа на Бойко Василев, пускани извън неговата Панорама, спонсорирани веднъж от данъците ни, а втори път от Америка за България.  

Иначе Дързост й трябва на БНТ, и красота й трябва, пък нито едно от двете не се очертава, особено при избора от нови генерални директори, който имаме.

Накрая, малко оптимизъм – държавната телевизия поне веднъж за 23 и половина години опита да спре безкрайния щатски сериал, но скоростно го върна на екран. Да се надяваме, че пак може да го стори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !