Вяра: шеф на Нова, Куши или Бойко – на БНТ

28.06.2017 18:00 | Видян 1300 пъти

Вяра: шеф на Нова, Куши или Бойко – на БНТ

Вяра Анкова, която вече повече от година след изтичането на втория си мандат продължава да управлява БНТ, най-вероятно ще оглави Нова телевизия, след като Съветът за електронни медии й избере наследник до дни, ако се вярва на последните кулоарни клюки в тв безнеса. В същото време за нейния стол първоначално анонсираният фаворит Коко Каменаров, който беше близък до досегашната шефка, се сблъскал с препятствия във вид на лобита и в момента акциите му падали.

Най-силни били шансовете на двама кандидати от многото. Единият е водещият на Панорама в последните 16 години Бойко Василев. За него вече сме писали като важна номинация и който отново се състезава с направилия го журналист Иван Гарелов, от чиято школа излезе и Бойко, но и много по-ярки имена в професията като Елена Йончева, Валя Ахчиева и безброй други. Василев обаче има значително по-големи шансове за поста от стария майстор.

Другият фаворит е по-изненадващият жокер Емил Кошлуков. Около него обаче има няколко неясноти. Едината е битността му на изпълнителен директор на ТВ 7 малко преди нейното обявяване в нестъстоятелност. По закон мениджъри на фалирали фирми поне петилетка напред нямат право да управляват други, ако става въпрос за участие на държавата или общината в дружествата, пък и иначе. Напомняме, че опитът на Кошлуков в медиите, където той няма професионална експертиза, се заключава в съдружието му с бивштна манекенка Виолета Сечкова – съпруга на приближения до премиера в първия му мандат бизнесмен Александър Сталийски. Напомняме, че при фалита на КТБ, която финансираше и ТВ7, в банката се оказаха 30 млн. депозити на семейството.

Другият въпрос около общественика, наричан от приятелите Куши, е каква точно е образователната степен на Кошлуков? Според негови стари сподвижници от годините му в Америка, където бе пратен в зората на демокрацията като млад кадър на тогавашното СДС да се учи, наистина е доста интересна – направо интригуваща тема.

В случая важна подробност от пейзажа е обстоятелството, че поради неизпълнение от СЕМ на законови разпоредби, целият избор на нов директор на БНТ може да се окаже предварително опорочен и „следварително” отменен, както уточни понеделник пред BIT представител на Алтернативния СЕМ.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жена осъди агенция за запознаства, че...

Жена осъди британска агенция за запознаства, тъй като не...

Наум Шопов учи сценарии на плажа

Сексапилният доктор Борис Тасев от сериала...

Няма коментари към тази новина !