Риана преподава математика на деца в Малави

14.06.2017 13:33 | Видян 1724 пъти

Риана преподава математика на деца в Малави

Риана може да е сред най-успешните световни изпълнителки, но това не ѝ пречи да отделя време извън сцената за не по-малко важни каузи, пише космополитан. Такава е например дейността ѝ като посланик на организацията Global Partnership for Education.

Още в началото на 2017 г. певицата пътува до Малави, където бе на посещение в тамошно училище. Там тя се срещна с ученици, учители, правителствени представители за обсъждане на образователните проблеми в страната. 28-годишната звезда прекара там седмица, защото по думите ѝ „Едно е да чета статистика, а друго – да разбера от първа ръка, за да знам какво може да бъде направено и откъде да се започне“.

Според данните в една класна стая понякога се събират стотина деца, на които се пада само по един учител. Друг фактор за неуспех е храната – такава не се предлага в учебните заведения. „Толкова е жалко, че много от тях отпадат от училище, защото са наистина умни“, казва Риана в клипа, който включва кадри как певицата участва в час по математика.

В излязлото тези дни видео Рири обяснява още за силата на музиката в класната стая. „Това ми е любимо, защото децата усвояват мелодии наистина много бързо. Ако това се използва като средство за обучение, ще бъде чудесно.“

Това не е първата благотворителна проява на певицата. През 2012 г. тя основава фондацията Clara Lionel, която кръщава на баба си, а миналата година призовава в Туитър тогавашния френски президент Франсоа Оланд да помогне на световното образование. Държавният глава се съгласява в отговор и отделя $2 млн. за целта. Както казва Рири преди няколко години: „Ако имаш възможност да помогнеш и протегнеш ръка, без значение с колко, определено трябва да превърнеш това в своя отговорност.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !