Връчиха наградите "Аскеер"

25.05.2017 12:03 | Видян 3074 пъти

Връчиха наградите

"Правете изкуство, а не война, в този наш идиотски свят", призова актрисата Меглена Караламбова, която спечели "Аскеер - 2017" за водеща женска роля за Майката в "Разговори с мама" по Сантяго Овес от Жорди Галсеран, постановка на Венцислав Кулев в Театър 199 "Валентин Стойчев", пише dariknews.bg.

"Мислех, че ми дават наградата, защото другите две актриси са на представления, но аплодисментите ви ме карат да вярвам, че я заслужавам", пошегува се Меглена Караламбова в отговор на бурните ръкопляскания и възгласите "Браво!", с които беше посрещната.

Наградите - статуетки от Георги Чапкънов - Чапа, бяха връчени тази вечер в Театър "Българска армия" на тържество по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, под патронажа на министрите на отбраната и на културата.

"Театърът като хроника на любовта" беше мотото на галаспектакъла под режисурата на Диана Добрева - шеговито-романтична и "поучителна" мозайка от музикални номера, фрагменти от вълшебни приказки и театрални образци от различни епохи - с акцент върху античността, с които актьорите от трупата представяха номинираните си колеги.

Диана Добрева беше удостоена с "Аскеер" за режисура за постановката си "Вълци" по "Трънски разкази" от Петър Делчев в Пловдивския театър. Тя благодари на всички актьори в България, които въпреки липсата на материална мотивация, държат високо духа и сърцата си и продължават да сътворяват чудото театър.

 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !