Рали писта вместо червен килим на премиерата на „Бензин”

12.05.2017 14:48 | Видян 2332 пъти

Рали писта вместо червен килим на премиерата на „Бензин”

Рали писта ще измести червения килим на премиерата на режисьорския дебют на Асен Блатечки и Катерина Горанова - „Бензин”. Големият интерес към бг версията на „Бързи и яростни” доведе до организирането на две гала вечери. На 16 май високоскоростният екшън ще направи дебюта си на големия екран във Варна, а два дни по-късно ще бъде отпразнувана и първата му прожекция в София.

Терен на събитието в морската ни столица ще даде Фестивалния и конгресен център, където ще присъства и кметът на града – Иван Портних. Специално за премиерата ще пристигнат повече от десет автомобила, предоставени от рали „България“ и TopGear България. Там ще бъде изложена колата на Асен Блатечки – Mazda Luce, която участва във филма. Първата прожекция на „Бензин” във Варна ще изгледат и част от най-добрите рали състезатели у нас.

Премиерата на лентата в столицата пък ще се проведе в кино Арена The Mall. Трима от киноманите ще имат възможността да пият кафе с Блатечки на червения килим броени минути преди старта на прожекцията.

И за двете събития се строи уникална по рода си сценография, наподобяваща ВИП ложа от „Формула 1”. За първи път в България филмова премиера ще може да се похвали и със седемнайсет метрова стена на славата. Усещането за високи скорости и бензин ще бъде подсилено благодарение на спортните коли от филма, които ще са позиционирани около червения килим през цялата вечер.

„Бензин“ е първият български филм, който ще достигне до седемнайсет населени места у нас без кино салони, благодарение на проекта „Пътуващо кино“. В лентата, освен Блатечки в главната роля, ще видим още Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски, Лиляна Станаилова и др. Със специално участие в лентата се разписват и холивудският актьор Майкъл Медсън, както и фронтменът на Godsmack – Съли Ерна.

„Бензин” достига до кината благодарение на “Лента“, “Синекванон” и “А.Б. Филмс”, със съдействието на Национален филмов център (НФЦ) в копродукция с “Про синема продакшън”, “Про камера”, “Нова броудкастинг груп” и Национален дворец на културата (НДК). Продуценти са Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов, копродуценти - Александър Здравков, Николай Спасов. Филмът ще бъде пуснат официално в киносалоните от 19 май.

Източник: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Няма коментари към тази новина !