Вторият MasterChef дава имунитет на претендент за титлата

10.04.2017 17:11 | Видян 1540 пъти

Вторият MasterChef дава имунитет на претендент за титлата

Във вторник от 21:00 часа по bTV в най-желаната кухня на България един хоби-готвач ще спечели най-голямото предимство в играта - имунитет. Емблематичната значка ще даде правото на смяна с конкурент на балкона във всеки момент след обявяване на задача на финала или полуфинала.

Но, за да я получат, гладиаторите ще трябва да преминат трудни предизвикателства и да убедят Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, че притежават нужните качества да носят мечтаната титла и голямата награда от 100 000 лева. В първия кръг те ще направят гурме кулинарен портрет на свой конкурент, а шестимата най-добри ще продължат да готвят и във втория етап в битка за имунитета.

Хоби-готвачите ще се вдъхновят от красотата, специфичните характери на опонентите си, дори от личните си симпатии и в кухнята ще прехвърчат искри. Ястия от „старо време” ще се конкурират с елегантни порции и „кървави” уроци, „предобряне”,  умишлено лоши презентации и контролиран хаос.

Истински картини, съчетани с изискани вкусове ще правят комплименти и ще критикуват, някои ще бъдат поласкани, а други няма да разпознаят себе си в ястията. Кой ще спечели лукса за бягство от неудобна ситуация, как трябва да бъде ухажвана една жена и как изглежда „сладкото сочно парче” по пътя към дългоочакваната битка, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.
 
Силните характери ще се сблъскат с гладиаторска сила след като изтеглят по една капсула от шест купи и оформят индивидуалните си задачи. Те ще комбинират категориите: национална кухня – италианска, българска, китайска и гръцка; основния продукт за гонвене – свинско бон филе, пилешко бутче, морски език и говеждо бон филе; времето за пазар – 2, 5, 10 минути или неограничено време; задължителна подправка – шафран, мащерка, индийско орехче или канела и времето за приготвяне – час, 45, 30 или 15 минути. Кулинарният хазарт ще даде поле на деиствие, ще докара до лудост, а трите най-добри ястия ще изкарат авторите си на финала в битка за имунитет.

Ход на хуна, възползване от възможностите, изнервяне, сигурност от опит, задълбоченост, класики, факирски бабини рецепти и една излишна гауда ще предизвикат сетивата на взискателното жури. А как стресът в кухнята на MasterChef може да се сравни с раждането на дете, дали времето за мислене или за готвене е по-важно, дали ще надделее саботажът или правилното планиране, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV.

В последния епичен сблъсък за значката за имунитет хоби-готвачите ще получат напътствия от настоящия носител на титлата MasterChef – Севда Димитрова. Победителката във втория сезон на кулинарното шоу ще предизвика гладиаторите да направят възможно най-точно копие на модерно гурме ястие с калкан, мида Сен Жак с масло и ванилия, анасонов меренг, пяна от бял шоколад, опушено пюре и щипка любов.

Взискателното жури ще им даде възможността да зададат по един въпрос на кулинарката, за да прескочат капаните на впечатляващата рецепта. Дали ще намерят мястото на всеки продукт в компонентите, ще използват ли жокерите по най-добрия начин, какъв проблем може да създаде едно желе и може ли вкусът да надмине презентацията? Възможно ли е всеки да седне на трона на царя, дали хоби-готвачите ще се вслушат в съвета на MasterChef Севда Димитрова, че ако са добри войници и хора, животът им със сигурност ще се промени и кой ще грабне имунитета, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по bTV. 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хубавото да си тъп е, че не могат да...

Хубавото да си тъп е, че не могат да ти изкарат акъла......

Когато се почувствам гениален, отивам...

„Когато се почувствам гениален, отивам да мия чиниите"...

Няма коментари към тази новина !