Максим: Срам ме е да погледна българите в очите!

06.04.2017 14:44 | Видян 2728 пъти

Максим: Срам ме е да погледна българите в очите!

Десет години след адската катастрофа, която предизвика край Приморско, отнела живота на младо момче и осакатила завинаги младо момиче, Максим Стависки не смее да погледне българите в очите. Световният шампион по фигурно пързаляне се срамува да се изправи насаме с родната публика от страх да не бъде освиркан и край ушите му да не прокънтят зловещите думи „Убиец”.

Това е и причината вече втора година Максим да избягва всякакви срещи с медиите и с почитателите на фигурното пързаляне при гостуването си в София с руски спектакли на лед. И миналата, и тази година Стависки дойде в столицата ни заедно със своята партньорка в живота и на сцената със зашеметяващи представления, в които участват олимпийски и световни шампиони по фигурно пързаляне от Русия начело с продуцента, режисьора и хореографа Иля Авербух.

И през 2016-та, и сега над 10 000 зрители в „Арена Армеец” бурно аплодираха красивите изпълнения на леда на българката и руснака с българки паспорт, което бе възприето като опрощение към Максим. Въпреки това обаче извън ледената пързалка той се срамува да излезе на среща със зрителите, както това направи Албена Денкова, която след края на спектаклите отива при публиката, раздава автографи и с удоволствие се снима.
Максим, който заради пиянската си изцепка преди десетилетие промени живота на две семейства, стои зад кулисите и макар пред залата да го чакат почитатели с цветя, той избягва да излиза сам сред хората и предпочита да се движи в екип с руските фигуристи. „Срам ме е”, признавал той пред близки приятели и колеги от Русия, пише Уикенд.

След употреба на алкохол и карайки с висока скорост мощния си джип край Приморско През лятото на 2007 г. Максим уби 23-годишния Петър Петров и прати в кома Мануела Горсова, която тогава беше на 18 години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Няма коментари към тази новина !