Нинова: Ще ви върнем достойнството, българи

08.03.2017 17:26 | Видян 1529 пъти | Гласували 1

Нинова: Ще ви върнем достойнството, българи

„Поставяме си две големи цели. Най-важната задача е да спасим България от  демографската катастрофа. Втората задача е да се справим с бедността“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на среща с граждани в Монтана. „Защо БСП, защо да подкрепите нас? Защото още миналата година през август месец, откликнахме на очакванията на хората и предложихме за президент човек, който е различен от статуквото и не е омърсен от годините на прехода. Направихме промяна и в партията, така че тя да се отвори към нови лица", каза още тя. Нинова подчерта, че в листите на БСП могат да се видят авторитетни фигури от обществото, които споделят идеологията на БСП и са готови да изпълняват програмата й. По думите й реформата е отговорила и на очакванията на всеки човек - неговият глас да бъде важен. „Направихме го, за да покажем на народа си – ето готови сме да променим себе си, за да ни повярвате, че ще променим и България“, каза още председателят на партията.
Като част от промяната Нинова посочи премахване на паралелната държава, която всяка година краде 10 млрд. лв. „Ние сме готови да кажем- край на това. Така ще има пари и за пенсии, и за детски надбавки, и за помощ на младите семейства“, посочи тя. На второ място тя поиска развиване и утвърждаване на българска индустрия, производство и земеделие.  „БСП като спечели изборите и създаде фонд „Индустрия“, средствата от него ще бъдат насочени към слаборазвитите региони за създаване на производство. Застъпваме се за български стоки и българско земеделие“, категорична е Нинова. Тя обясни, че в момента десет големи арендатора и собственици получават 80% от субсидиите. „Ще сложим таван на субсидиите в земеделието и парите ще се преразпределят между малкия и средния производител на плодове, зеленчуци, месо и мляко“, уточни тя и допълни: „Търговските вериги, външните чуждите инвеститори, ще продават 50% българска стока по закон. Който не го прави, ще плаща санкции за това“.
Корнелия Нинова акцентира-  за да има българска икономика и земеделие, трябва да има и кадри, които да работят. „Безработицата в България е проблем, но също толкова голям проблем е липсата на кадри за фирмите“, каза още тя. По нейните думи финансирането за държавните училища е разпределено и към частните колежи. „Това е и третото много важно - образованието. БСП взима парите, които ГЕРБ дадоха на частните училища и колежи, и ги връща на държавните и общински училища, за да ги спаси от закриване. Отменяме и закона за училищното и предучилищното образование, който гарантираше неграмотност за българското дете и унижение на учителите“, заяви председателят на левицата. Тя подчерта, че БСП настоява да има един учебник по всеки предмет. „Връщаме и професионалните училища, и техникумите, и това образование ще бъде свързано с икономиката“, обясни тя.  
Сред един от основните приоритети Нинова посочи и здравеопазването. „В Конституцията е записано и ние ще го изпълним – всеки, който си плаща здравните осигуровки, ще се лекува безплатно, без да доплаща каквото и да било. Тези, които не могат, държавата ще поеме грижата за тях“, подчерта тя.
Като пета промяна Нинова посочи справянето с битовата престъпност. „На всеки три села- полицейски пост“, каза още лидерът на БСП.
 Ще направим всичко възможно да ви върнем самочувствието като народ и нация
„Ще направим всичко възможно да ви върнем самочувствието, като народ и нация“, заяви Корнелия Нинова пред пълната зала. Според нея политическата класа години наред е предавала интересите на България заради лични. „Никога няма да оспорим членството ни в ЕС, но винаги ще застанем на страната на националния интерес“, допълни тя.
Нинова засегна и темата за доходите, данъците и битката с бедността. „Левицата предлага хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци, защото така е солидарно“, категорична е тя. Нинова обясни, че хората, с доходи над 10 000 на месец ще плащат 20% данък, а останалите 10%. „Искаме да помогнем на младите хора, младите семейства, които работят – ще им бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете. Млад човек, ако иска да започне собствен бизнес, ще го освободим 2 години от плащане на данък. Младо семейство, което иска да получи кредит, за да си купи първото жилище- ще помогнем за намаляване или опрощаване на лихвите по тези кредити“, даде пример тя. Нинова посочи и друг приоритет-преизчисляване на старите пенсии, на база на новия средноосигурителен доход на база 2013 г., което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30%.
„Помогнете ни. България е на кръстопът. Дайте ни сила да победим на 26-ти март и да направим промяна, заедно с вас. Не заради нас, а заради България“, призова Корнелия Нинова.      

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !