Анелия в кампанията на Мая Манолова – „Великден за всеки“

08.03.2017 14:42 | Видян 2320 пъти

Анелия в кампанията на Мая Манолова – „Великден за всеки“

След добрия старт през 2016-та, вчера с молебен за още по-голям успех, с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с ново лице – певицата Анелия, стартира второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

И тази година правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават пенсии до 314 лева. Възрастните хора, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг и няма да се облагодетелстват от въпросната надбавка, ще бъдат подпомогнати от кампанията.

В речта си на официалната церемония пред храма „Св. Св. Кирил и Методий“ омбудсманът Мая Манолова припомни, че миналата година са събрани дарения за 1 милион лева в пари и храни. С парите (във вид на ваучери на стойност 20 лева) 33 000 пенсионери са пазарували в 5 000 обекта в цялата страна. И тази година също ще бъде така.  

„Изключително съм развълнувана, че всички ние, приятели и съмишленици, продължаваме инициативата „Великден за всеки“. Тя е насочена към най-уязвимите, към нашите майки и бащи, към нашите баби и дядовци, към добрите хора в България, да дарим за великденската трапеза на българските пенсионери, така че да няма гладни хора на големия християнски празник“, каза г-жа Манолова. Тя благодари на лицата на кампанията – Анелия, Миро, Криско, Николина Чакърдъкова, баскетболния треньор Тити Папазов и актьорите Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев.

На свой ред Анелия също изказа своята признателност към омбудсмана Мая Манолова, към участниците в кампанията и към гостите, които присъстваха на нейното откриване. „За мен е чест и удоволствие. Аз съм от хората, които се грижат за близките си, за семейството и роднините си, но има възрастни баби и дядовци, които на предстоящия празник няма да са толкова щастливи, няма да могат да посрещнат нуждите си по начина, по който биха искали, затова се обръщам с молба към всички българи да помогнат, да направят техния ден по-светъл, по-щастлив. Моля, помогнете с SMS на номер 1255“, призова певицата.

В изключително дружелюбна и приятелска атмосфера г-жа Манолова, лицата и партньорите на кампанията, сред които Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква, Българският червен кръст, Българска хранителна банка и др., се обединиха около идеята да споделим Великден, защото няма нищо по-добро от това, да подариш радост и най-важното – топлината на истинската храна на този, който се нуждае от нея.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Дан Колов оживява и възпитава в...

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на деня, в който...

Няма коментари към тази новина !