Бербатов готви грандиозно събитие

27.02.2017 17:59 | Видян 1723 пъти

Бербатов готви грандиозно събитие

Димитър Бербатов привлече вниманието, обявявайки голяма новина. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Висшата лига организира благотворителен мач, който ще се проведе на 14 юни на стадион "Васил Левски", съобщава БЛИЦ. В него един срещу друг ще се изправят отборите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

Двамата големи спортисти са лично ангажирани в работата по организацията на събитието и най-вече в контактите със свои бивши съотборници и футболни съперници, които ще вземат участие в срещата в София. Очакваните приходи ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.  

„За мен ще е чест да играя срещу Фиго и неговия отбор! Този мач е най-добрата възможност да доведа в България колеги и приятели през годините, чиито имена са познати навсякъде по света. България за първи път ще види накуп толкова много огромни звезди, събрани от благотворителни каузи. Заедно с тях, и заедно с вас, които ще дойдете на стадиона, ще допринесем за по-доброто утре. Стараем се този мач, освен да бъде от полза за много деца, което е най-важното, да бъде и голям празник за всички, които обичат футбола и им липсват времената с пълен национален стадион“, каза Димитър Бербатов.

"Трябва да благодаря на Бербатов и неговата фондация за предизвикателството да обединим усилията за подпомагане на деца в нужда", каза Луиш Фиго.

"Фондация „Луиш Фиго” допринася ефективно и в рамките на своите възможности, да се подобрят условията на живот на тези, които по здравословни причини или социално-икономически условия водят ограничен начин на живот. Фигурата на професионалния спортист често се разглежда като модел за подражание от младите, затова "мисията" на всеки от нас е да практикува социална отговорност. Защото това може да доведе до определен тип поведение и до осигуряване на по-нататъшна помощ за различните области на обществото”, добави португалската звезда.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !