Всички сме Сляпата Вайша

27.02.2017 16:56 | Видян 1585 пъти | Гласували 1

Всички сме Сляпата Вайша

Всички сме Сляпата Вайша - това разбрахме, след като видяхме анимационния филм, номиниран за Оскар и за съжаление не получил
наградата в нощта на неделя срещу понеделник. Също като героинята на Георги Господинов и Тео Ушев от екрана, имаме си две очи, виждаме с тях, но с едното все гледаме в миналото, а с другото - в бъдещето. И това ни лишава от възможността да бъдем част от реалността и от света, така че се водим слепи, без да сме незрящи. Просто не можем да съберем погледа си и да зърнем какво имаме пред очите тук и сега.

Вижте и стартиралата предизборна кампания: лявото око гледа към миналото и ревизира ли ревизира, а дясното обещава какво щяло да бъде след 4 години. На тази база лявото око намига за промяна утре - но не утре 1 март, а утре - светлото бъдеще, а дясното намига към комунистическото вчера преди 27 и нещо години. Някой лекар би казал, че липсва връзка с главния мозък. И сигурно ще бъде прав. Сега, когато вече сме видели филма, имаме шанса да направим връзката, защото той ни я дава.

Дали обаче, докато гледаме към миналото и към бъдещето, без да виждаме себе си в тази връзка, ще ни остане време да съберем очите и мислите си?

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Черната Златка шокира последователите...

Навръх рождения си ден вчера, Златка Димитрова зарадва...

Българският гримьор Георги Сандев...

Гримьорът на Холивуд Георги Сандев не пропуска червен...

Няма коментари към тази новина !