Стефан Данаилов трака с изкуствено чене

17.02.2017 11:03 | Видян 1922 пъти

Стефан Данаилов трака с изкуствено чене

 От усмивката на Стефан Данаилов, по която са въздишали и продължават да въздишат няколко поколения българки, днес няма и помен. Бившият министър на културата, който от 3 години се бори с рак на кръвта, е сложил изкуствено чене, пише Уикенд. Майор Деянов от хитовия соц сериал "На всеки километър" бе диагностициран с диагнозата злокачествен лимфом през есента на 2013 г.

Химиотерапията дала положителен резултат и днес 74-годишният актьор се чувствал добре, но вливането на тежки химикали в организма му съсипало не само зрението му, но и зъбите.

Актьорът не виждал с лявото си около и отишъл на консултация при личния си лекар д-р Даскалов и при известния офталмог акад. Петя Василева. След стриктни прегледи, лекарите открили, че Ламбо има загниване на ретината и затова лявото му око е почти сляпо, а дясното функционира само на около 40%.

Двамата медици препоръчали на Мастера операция в Германия възможно най-бързо, за да бъде спасено зрението на актьора. Данаилов бил опериран в елитна немска клиника, а в отлепената му ретина била поставена тънка силиконова лента.

Интервенцията спасила зрението му, но зъбите му до един са се развалили. Някои са се разклатили и паднали, други стоматологът на Ламбо извадил. Специалистът взел мерки и направил изкуствено чене на професора, за да може да изпълнява задълженията си на преподавател в НАТФИЗ.

Неотдавна 83-годишната сестра на Ламбо - актрисата Росица Данаилова разкрки, че нейният брат й е подарил нови зъби. "Освен, че ми купува лекарствата, Стефан ми върна очите, подари ми и зъби за 2000 лева, на които много се радвам. Ето, всяка сутрин ги слагам, да не плаша внучката. Не мога да изглеждам как да е", признава суетната актриса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !