Том Ханкс получи стар Фиат за подарък

01.02.2017 15:33 | Видян 1561 пъти

Том Ханкс получи стар Фиат за подарък

Поляци ще подарят на Том Ханкс реставриран "Фиат" 126p, известен и като "полски", съобщава "Ройтерс", цитирана от "Дневник". Жителите на Биелско Бяла - мястото, където колата се произвежда след 1968 г. по лиценз на италианската марка, сами са събрали парите, а полският състезател Рафал Соник ще я реставрира. Всичко започва като шега, след като Ханкс публикува своя снимка с емблематичния социалистически автомобил от улиците на Будапеща. "Имам нова кола", пише актьорът. "Ханкс ме провокира със своята снимка от Будапеща.

 Исках да го запозная с историята на тази кола, с историята на хората, които са я произвеждали и на нашия град", казва пред "Ройтерс" инициаторката на кампанията Моника Ясколска от Биелско Бяла. Според нея полският "Фиат" "носи душа". С помощта на жители и фирми Ясколска успява са събере 2000 долара за колата и още 7 хиляди за реставрацията й, след което фиатът ще бъде пратен в САЩ с покана към Ханкс да посети Биелско Бяла. Полският прякор на колата е maluch ("мъникът"), но според фолклора тя побира до 14 човека.

"Да караш мъник бе не просто пътуване, а цяла одисея. Помня, защото беше първата ми кола", казва Рафал Соник. "Радвам се, че г-н Ханкс харесва нашия мъник. Но това по някакъв начин говори за времената: поляците искат да карат кадилаци, а американците - фиати. Луда работа", коментира кметът на града пред "Ню Йорк таймс".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !