БНР подаде съдебен иск срещу Музикаутор

25.01.2017 13:44 | Видян 1383 пъти

БНР подаде съдебен иск срещу Музикаутор

След като сезира Комисия за защита на конкуренцията, БНР подаде и съдебен иск срещу „Музикаутор”, пише Монитор. Исканията на медията са за санкциониране на сдружението, заради нарушени правила на Европейския съюз и националното законодателство, както и за обезщетяване на радиото за имуществени и неимуществени вреди.

На 1-ви януари влезе в сила забраната, изпратена от „Музикаутор”, според която БНР няма право да излъчва творби с неуредени авторски права, част от репертоара на организацията. Медията се обяви против твърдението на сдружението, че частният и общественият сектор трябва да се третира еднакво, като декларация за това бе подписана от Обществения му съвет. Няколко дни по-късно членовете му бяха поканени на среща с „Музикаутор”, в която да се разискат проблемите, възпрепятстващи подновяване на договора между двете страни. Отговор обаче така и не последвал.

Преговорите между организацията и радиото трябваше да бъдат подновени на 9 януари, но до това реално не се стигна. „Съдебният иск, подаден днес, е в защита на обществения интерес, засегнат от действията на Музикаутор. В този смисъл той е и в защита на интересите на творците, които са лишени от достъп до своята аудитория и от възнаграждение за труда си.”, посочват от БНР.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Няма коментари към тази новина !