Откриха мъртъв оператора Асен Петров в Белград

10.01.2017 14:16 | Видян 1129 пъти

Откриха мъртъв оператора Асен Петров в Белград

Младият видеооператор от сайта "Спортал", който беше обявен за издирване, след като не се върнал от Сърбия, е намерен мъртъв. Няма информация и за две момичета.


По информация на Интерпол Асен Петров е открит мъртъв в Белград още миналата седмица, съобщиха от спортния сайт.

"Изразяваме най-искрените си и дълбоки съболезнования към семейството и близките на Асен. Вечна ти памет, Асене!", написаха колегите му.

Той се е настанил в апартамент, нает през сайта Airbnb и е трябвало да се върне 6 януари, петък. В предварителната резервация е посочил, че ще се настани с две момичета - Борислава Ненкова и Михаела Маринова, които също се смятат за изчезнали. Близките на Асен обаче не ги познават. Имената им не фигурират и сред приятелите на Асен във Фейсбук, съобщи "Блиц".

В контактите си със собственика на апартамента Асен е посочил, че ще пътува със самолет и е договорил да го чака кола на летището, но не се появил там. Проверка на Външно министерство е установила, че младежът е минал границата ни с автомобил.

Засега остава пълна мистерия какво се е случило с него.

От ведомството не са намерили името на Асен и сред закъсалите по пътищата на Сърбия.

"Колегите от Белград все още изясняват какво се е случило, чакаме информация", заявиха за Дир. БГ от МВнР.

Трупът на Асен Петров е открит още на 4 януари, в 23.40 часа, пред сграда на улица "Милотин Миланкович" №30 в Белград, съобщи "24 часа", като се позова на местни източници. Сръбските власти обаче 5 дни не са уведомили официално нашето посолство. Информацията е била предадена от сръбското МВР на Интерпол. Вчера тя е препредадена на българското МВР и чак тогава посолството се е задействало да търси информация по случая.

Нашите дипломати се готвят да връчат остър протест в сръбското външно министерство, че българската страна не е била надлежно уведомена. В момента се води разследване.

Трупът на оператора се намира в белградската съдебна медицина.

Междувременно, преди да се изясни дали той не се е върнал в София, е бил обявен за издирване в Трето районно управление.

Източник: Дир.бг.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !