Държавата порязва Милко Калайджиев

05.01.2017 09:51 | Видян 2093 пъти

Държавата порязва Милко Калайджиев

 Фолкпевецът Милко Калайджиев няма да получава пенсия! Информацията потвърди легендарният изпълнител на хита "Я елате, пиленца". 65-годишният певец е изправен пред интересен житейски период, тъй като не му се полага възнаграждение за старините му, пише в. България днес. "Дори и не знам колко трудов стаж ми е нужен. Сигурно поне 40 години трябват. Аз нямам толкова години, тъй като като певец не ми се е трупал стаж. Дълги години не съм имал и осигуровки, така че всичко е логично и не съм изненадан или притеснен", коментира обичаният изпълнител.

Милко признава, че никога няма да стане истински пенсионер и винаги ще продължава да пее. "Моето място е на сцената - да забавлявам хората. Не си представям да спра да пея и по цял ден да си стоя вкъщи. Ще продължавам да пея, докато мога. Все още изпитвам неудобство, когато вляза някъде и цялото заведение веднага знае, че съм там", допълва Калайджиев.

Основния си трудов стаж Кавалджиев натрупал след излизането от казармата. Тогава се захванал да работи като таксиметров шофьор и въртял волана в продължение на 14 години.

"Чувствах се удовлетворен, защото карах първа смяна до 17 ч. и всяка вечер бях на сцената. Изпълнявах само поп музика, тогава попфолк не съществуваше", връща се назад в годините изпълнителят, който свирел и на китара. Това се случило преди 1989 година, а фолкпевецът карал едно от десетте държавни таксита в Свиленград.

През последните години Милко разви и много успешен собствен бизнес, който движеше паралелно с музикалната си кариера. Прочути станаха дините и пъпешите, които произвежда на бостаните си. Едно от последните му начинания е Калайджиевата къща - къща за гости в родопски стил в свиленградското село Мезек.

Липсата на пенсия едва ли ще окаже сериозно влияние върху живота на Милко, тъй като той често получава покани за участия и има сравнително натоварена професионална програма. На участията си изобщо не изглежда като пенсионер - облечен с маркови дрехи и енергичен като тийнейджър, изпълнителят се раздава максимално, като не спира да обикаля по масите и да танцува заедно с почитателите си. Задължително пее на живо и прави купони, за които дълго време след това се говори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Първи конкурс за красавици от...

Организаторите на World AI Creator Awards създадоха нова...

Футуристичен Mercedes-Benz Maybach...

Концепцията Mercedes-Benz Maybach Maybach Vision 6 EV...

Няма коментари към тази новина !