Европейския фестивал на пътуващия театър се провежда в Сливница

21.10.2016 13:06 | Видян 2558 пъти

Европейския фестивал на пътуващия театър се провежда в Сливница

Световноизвестният режисьор и носител на Оскар, Иржи Менцел, поздрави организаторите и участниците в специално видеообръщение.

На 17.10.2016 г., понеделник, на изцяло реновираната и модернизирана театрална сцена в гр. Сливница започна второто издание на Европейския фестивал на пътуващия театър. В рамките на една седмица елитни театрални трупи и постановки от България, Чехия, Турция, Сърбия и Македония се борят за любовта на публиката. Жури от изтъкнати професионалисти ще определи най-добрия актьор и актриса, а с гласуване след всяко представление ще бъде определен и носителят на наградата на публиката.
Официалната церемония по откриване на фестивала беше уважена от много изтъкнати гости, а от името на министъра на културата, Вежди Рашидов, и на министъра на туризма, Николина Ангелкова, бяха изчетени поздравителни адреси към организатори и участници. Световноизвестният режисьор и носител на Оскар, Иржи Менцел се обърна към присъстващите в специално видеообръщение.
На откриването беше представен и новият, специално разработен за фестивала, дизайн на призовите статуетки.  

Тази година Европейският фестивал на пътуващия театър е включен в официалния културен календар на Министерството на културата. Повече подробности за участниците на следващата страница:

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !