Селена Гомез напуска сцената заради нелечима болест

31.08.2016 09:46 | Видян 2857 пъти

Селена Гомез напуска сцената заради нелечима болест

Селена Гомез засега не успява да пребори автоимунното заболяване, от което страда и обяви, че напуска сцената. Красавицата, която стана популярна покрай сериал на Дисни, има лупус. 24-годишната американска актриса обяви, че засега зарязва кариерата си и ще се посвети изцяло на здравето, съобщава bloknot.ru, позовавайки се на американски медии.Бившата приятелка на Джъстин Бийбър разказва, че е длъжна да следи постоянно болестта да не прогресира. Тя вече направи едно кратко прекъсване през 2014 г., когато се наложи отново да изостави снимки и всякакви други участия. Този път обаче се очаква това да продължи по-дълго и дори не се знае дали Селена Гомез ще се върне към кариерата си.

„Искам сега да се фокусирам само върху здравето си, затова реших да прекъсна кариерата си. Лупусът е автоимунно заболяване, което води много други проблеми със себе си. Затова засега се оттеглям”, заяви Селена Гомез.
 
Системният лупус еритематозус (или още вълчанка) е системно автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган или система на тялото. При автоимунните болести имунната система, която нормално е предназначена да предпазва организма от инфекциозни агенти, чужди тела и тъкани и др., по погрешка "атакува" собствените тъкани и органи на тялото), при която се образуват автоантитела най-вече срещу съединителната тъкан на организма.

Това предизвиква системно възпаление, което уврежда тъканите и органите. Болестта може да засегне която и да е част на тялото, но най-често уврежда сърцето, бъбреците (лупусен нефрит), стави, кожа, бели дробове, кръвоносни съдове и мозък (нервна система) и различни комбинации от органи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !