Деси Цонева: Лекуваха татко от летен вирус!

18.08.2016 09:59 | Видян 2679 пъти

Деси Цонева: Лекуваха татко от летен вирус!

Топ журналистът на БНТ Димитър Цонев, който преди пет дни беше повален от масивен инсулт, първоначално е лекуван от спешните медици като болен от вирусна инфекция. Това обясни дъщеря му Деси Цонева, пише "Всеки ден".

Медици изразиха съмненията си, че семейството не е реагирало адекватно и не е оказало първа медицинска помощ на журналиста. „Това категорично не е вярно. Първо, абсолютно грозно е да бъде обвинява майка ми, която е в особено тежко положение и всичко в момента е на нейната глава. Тя по цял ден е в болницата до баща ми, затова да бъде нарочена по този начин, че е проточила лечението му, не е справедливо. Освен това на татко не му бе лошо във Варна. На 100 километра от София спряхме да хапнем. Татко изпи една бира, изяде половин кюфте с люта чушка и после запали цигара. Тогава изведнъж му се зави свят и му стана лошо", навлезе в детайли щерката на Митко Цонев, която върви по неговите стъпки в телевизията.

По-късно в колата Митко Цонев се оплакал, че много го боли вратът. Тогава жена му Мариана го попитала дали пък не е аневризъм, но той отхвърлил такава възможност. „Предложихме му направо да отидем в болница, но тате отказа. Затова и се прибрахме вкъщи, където веднага си легна. После мама го намери в много тежко състояние, вече повръщаше жестоко и веднага звънна на Бърза помощ. Не сме се бавили нито минута!", върна лентата внучката на Анахид Тачева и Коста Цонев.

„Ние се съмнявахме, че татко го е сполетял микроинсулт, защото в такава ситуация пациентът повръща обилно, но спешната лекарка каза, че това било летен вирус и изобщо няма нужда да се кара в болница. Представете си - дори квалифициран лекар първоначално обърка диагнозата на баща ми, какво остава за нас, дето не разбираме от медицина", изнерви се Цонева.

Въпреки положителната новина, че Димитър Цонев няма нови кръвоизливи, състоянието му остава тежко, съобщават лекарите от ВМА.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

Няма коментари към тази новина !