Джоан Роулинг каза сбогом на Хари Потър

02.08.2016 16:29 | Видян 1828 пъти

Джоан Роулинг каза сбогом на Хари Потър

Джоан Роулинг потвърди, че повече няма да пише книги за Хари Потър, пише "Всеки ден". Авторката, която стана мултимилиардер след публикуването на поредицата, призна, че книгата по пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете" е последната история, която тя пише за магьосника.

Книгата беше издадена на английски език в неделя - 19 години след публикуването на първата история „Хари Потър и философският камък". В изказване в „Лондон палас тиътър", където започва подготовката за поставянето на пиесата, Роулинг посочи, че Хари „отива на голямо приключение в тези две пиеси и след това, мисля, че приключвам... Край с Хари".

Премиерата на пиесата в две части „Хари Потър и прокълнатото дете" ще се състои тази събота в Лондон. След това тя ще има дебют и на Бродуей. Историята разказва за вече порасналия Хари Потър, който работи в Министерството на магията, неговата съпруга Джийни Уизли и техният син Албус. Действието се развива точно 19 години след това в последната досега книга за магьосника - „Хари Потър и даровете на смъртта".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !