Деян Донков с режисьорски дебют в Театър "Азарян"

09.06.2016 17:35 | Видян 1387 пъти

Деян Донков с режисьорски дебют в Театър

Деян Донков приема предизвикателството да се заеме с режисура. Актьорът, ученик на големия режисьор и педагог проф. Крикор Азарян, поставя популярната пиеса на Самюъл Бекет „В очакване на Годо". Именно с нея ще завърши първият театрален сезон на Театър „Азарян" в НДК. Предпремиерното представление е на 23 юни, а официалната премиера ще е през октомври.

Самият Деян Донков ще видим в ролята на Владимир, а Иван Бърнев влиза в образа на Естрагон. Цветан Алексиев ще се изяви като Поцо, Калоян Трифонов е Лъки, а Мартин Цолов - Момчето.

Сценографията и костюмите прави художникът Чавдар Гюзелев, а за музикалното оформление отговаря Калин Николов. „Няма да го бъде", казва в началото на пиесата Естрагон. „Започвам да вярвам отвръща героят на Деян Донков - Владимир. И символично продължава: „Дълго се съпротивлявах на тази мисъл, като си казвах: Владимире, бъди разумен, още не си опитал всичко."

Спектакълът е вдъхновен от огромното влияние, което работата и приятелството с проф. Крикор Азарян са оказали върху човека и актьора Деян Донков. Артистът има 50 роли в театъра и в киното.

„Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното", сподели Яна Борисова, драматург и артистичен директор на Театър „Азарян".

По думите й спектакълът „В очакване на Годо" е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. „И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа", смята драматургът.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !