Гръцката любов на Едит Пиаф

08.12.2008 10:44 | Видян 1958 пъти

Гръцката любов на Едит Пиаф

Френската певица Едит Пиаф е изпитвала страстна, но очевидно несподелена любов към един от най-големите гръцки актьори след Втората световна война, според нейно писмо, намерено в архивите на актьора Димитрис Хорн след смъртта му през 1998 г., предаде БГНЕС.

Това съобщава пред АФП гръцкият притежател на аукционна къща Петрос Вергас, собственик на въпросното писмо.

"Обичам те, както не съм обичала никога, Таки, не оставяй сърцето ми да умре!", пише Едит Пиаф в това писмо, адресирано до Димитрис Хорн, изпратено в Атина на 20 септември, 1946 г. от Корсика.

"Писмото от 4 страници е на 100% автентично, то е било предадено заедно с пощенския му плик от един роднина на Хорн, който го намерил след смъртта му. Писмото се съпровожда от една телеграма от Пиаф, датираща от ноември, 1946 г., с която певицата иска от Хорн да му пише чрез една своя приятелка", твърди Вергос, който е председател на гръцката асоциация на търговците на предмети на изкуството.

"Искам да живея винаги до теб и ми се струва, че мога най-после да те направя щастлив и мисля също, че те разбирам напълно. Зная, че съм способна да се откажа от всичко заради теб", пише още Пиаф, според откъс от писмото, публикуван в каталога на аукционната къща на Вергос.

Писмото ще бъде предложено на търг в Атина на 17 декември с начална цена от 1 000 евро.

По времето, когато е писано писмото, Пиаф е била на 31 г., а Димитрис Хорн, тогава изгряваща звезда в гръцкото кино, е бил на 25. Според Вергос, те се запознали по време на един концерт на Пиаф в Атина на 17 декември. "Според мен, идилията между двамата не е имала продължение, вероятно защото Хорн не е споделял същите чувства", казва Вергос пред АФП. Актьорът, смятан за символ на цяла епоха в гръцкото кино, се жени по-късно за Ана Гуландрис, наследничка на голяма династия гръцки корабопритежатели, припомня АФП.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !