12 топ тенденции за пролетта

18.03.2016 14:13 | Видян 1141 пъти

12 топ тенденции за пролетта

Любимите ни дизайнери, чиито колекции чакаме със затаен дъх, по традиция показаха какво са ни подготвили за пролетта на 2016-та. Ретро полъх, парад на пастелните цветове, много тюл и пищни металически декорации.

Демна Гвасалия, основател на бързо набиращия слава бранд Vetements и бивш дизайнер на Maison Margiela, представи дебютната си колекция като креативен директор на френския бранд Balenciaga – за сезона есен-зима 2016/2017 по време на Седмицата на модата в Париж. За всеобща изненада, преди няколко месеца Демна зае освободения от американската звезда Алекзандър Уанг творчески пост и заяви, че първата му колекция ще „танцува“ с ДНК-наследството на бранда. Реалният резултат не бе далеч от обещанията му: новите модели цитират ключовите силуети на Кристобал Баленсиага, подчертаващи талията и разкриващи линията на шията и раменете. Тук са и известните костюми с класическа кройка провокираща футуристичен силует (при това представени без особени „модернизации“ и в семпла сива и кафява гама), кукленските рокли и сферичните свръх обеми. Колекция без резки стилистични завои, дори точно обратното – семпла и практична, с грамотен прочит на историята и с пълно разбиране за контекста на настоящия момент. Големите очаквания на публиката за нова естетика, пропорции и дори за нови музи, които да предизвикат „уау“ ефект са укротени и успокоени. Гвасалия заложи на сигурно и макар да не заблестя както колегите си в Gucci и Saint Laurent, пожъна очакван успех.

Паднали рамене - тенденция, която се запазва от миналата година. Не бяха малко дизайнерите, които залагат на разголените рамене и впитите къси панталонки. В крайна сметка пролетта е сезонът, в който започваме да сваляме дрехите. Паднали рамене видяхме на дефилетата на Vera Wang, Jill Stuart, Proenza Schouler, Prabal Gurung, Diesel, Derek Lam и Givenchy.

Изненадващо сатенените материи в комбинация с дантела властваха на модното шоу в Ню Йорк. Пижамите излизат извън пределите на спалнята ни и ще ги разхождаме и по улицата през есента на 2016-та. Сред брандовете, които заложиха на пижамените материи саRag & Bone, Givenchy, Derek Lam, Thakoon, Alexander Wang, Calvin Klein.

Силно ни заинтригува тази тенденция, която се открои сред иначе сравнително познатите. Тип „направи си сама“. Какво имаме предвид? „Варени“ тъкани, петна от боя, изрязани на криво топове, изкривени барети – изобщо всичко, което ни напомня на правено у дома. Altuzarra, BCBG Max Azria, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger бяха брандовете, които ни изненадаха.

Няма как да кажем „пролет“ и да не си представим истинска цветна градина. За следващата пролет флоралните мотиви превземат гардероба ни. Ако изобщо са го напускали, разбира се. Цветята на подиума на Седмицата на модата в Ню Йорк определено бяха в изобилие. Обемна флорална декорация или големи червени цветове, които ни напомнят за горещото фламенко, например. Michael Kors, Jason Wu, Proenza Schouler, Anna Sui, Oscar de la Rentа показаха този тренд.

Колани, пояси, развяващи се ленти, синьо-червени шалове, леко небрежен стил – не бяха малко дизайнерите, които добавиха такива детайли в дрехите си. Сред тях са Calvin Klein, Oscar De La Renta, Derek Lam, Givenchy, Carolina Herrera, Michael Kors, Prabal Gurung, Proenza Schouler, Jill Stuart, Altuzarra, Delpozo, Marc Jacobs.

Колекцията на Calvin Klein с момчешки силует и нетипични съчетания като плисе и гингам, галещи извивките блейзъри с момчешки силует, панталони с подчертани шевове, смели комбинации и кожени детайли, това преобладаваше на модния подиум.

Вижте снимки в нашата Галерия!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !