С "Бони М" пя и и танцува публиката в зала 1 на НДК

02.12.2008 13:46 | Видян 2361 пъти | Гласували 1

С

С "Бони М" пя и и танцува публиката в зала 1 на НДК, която от месеци се готви за този концерт, предаде репортер на БГНЕС. Поради големия интерес организаторите успяха накарат именитата група да пее в два концерта. "Бони М" посветиха и двата си концерта в София на борбата със СПИН и неслучайно изявата им пред българска публика беше на 1 декември.

Организаторите от "Арт БГ" бяха подготвили един великолепен празник в очакване на любимите изпълнители на поколения България. Лидерът на групата Мейзи Уилямс е известна с благотворителната си дейност и с това, че подкрепя различни каузи, чиято цел е подобряването условията на живот на болни и на деца в неравностойно положение. "Да помагам на хората е нещото, което ме кара да се чувствам истински жива. Несравнимо е усещането да видиш блясъка в очите на болен човек, на когото си вдъхнал надежда и стимул да продължи напред. СПИН отнема стотици животи всеки ден по света и ние трябва да бъдем активни, за да спасим човечеството от тази коварна болест", категорична е Мейзи Уилямс. Част от невероятния спектакъл бяха и популярната българска група от 80-те "Трамвай №5". БГНЕС припомня, че въпреки че никога не са имали голям успех в Америка, европейската диско група Boney M е феномен на Стария континент през ‘70-те. Тя е създадена от немския звукозаписен продуцент Франк Фариан, а членовете на групата са Marcia Barrett, Liz Mitchell , Maizie Williams и Bobby Farrell.

Сингълът им "Daddy Cool" достига топ 10 във Великобритания през февруари 1977, последван е от "Sunny" през април същата година. Boney M са на върха на славата с "Rivers of Babylon"/"Brown Girl in the Ring,", който става втория най-продаван сингъл в историята на британските класации. През годините работата им продължава и те издават множество хитове и албуми, с които завинаги ще останат в историята на поп музиката.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !