59,584 млн. лв. дължат на летището авиолиниите, 80% от тях - България еър

14.03.2016 14:59 | Видян 1744 пъти | Гласували 13

59,584 млн. лв. дължат на летището авиолиниите, 80% от тях - България еър

„Общата сума на задълженията на авиокомпании към Летище София към 26.02.2016 г. е 59 584 хил. лв. Около 80 %  от задълженията са на "България ер" (б.р. около 48 млн. лв., не са намалели спрямо изявленията от май м.г. на министъра на транспорта). В посочената сума са включени и вземанията за които са издадени Актове за държавни вземания (за летищните такси) и за съдебни дела (за търговски вземания и за обжалвани Актове за държавни вземания). Стойността на тези вземания е в размер на близо 17 млн.лв.

Летище София е предприело действия за събиране на просрочените вземания по съответния законов ред. Не може да се посочи точният размер на вземанията, тъй като по своята същност те представляват данъчно-осигурително информация, която се предоставя по реда определен в ДОПК”, пише в отговор до в.19 минути пресцентърът на държавната аерогара. От рекламната и пиар агенция на България еър 4 дни не успяха да отговорят на официалната информация от Летище София. А ние изразяваме с ециална благодарност на шефката на Правителствената информационна служба Севделина Арнаудова за съдействието да получим числата, които преди нейната намеса ни бяха отказвани.

Това е първата конкретна официална информация по темата, която идва, след като сайтът TravelNews огласи новата обществена поръчка за 36 млн. лв. за билети за администрацията, обявена от Министерството на финансите. В нея пише, че половината от нея – 18 милиона лв., печели предлагащият пряка линия София-Брюксел кандидат, както всеки може да прочете на сайта на Агенцията за обществените поръчки.  У нас всекидневни полети до Брюксел има само България еър.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Първи поглед към новото Bentley...

Bentley представя пръв поглед към новия Continental GT....

Няма коментари към тази новина !