Мел Гибсън ще снима филм у нас

27.01.2016 10:52 | Видян 1361 пъти

Мел Гибсън ще снима филм у нас

Два исторически филма за цар Калоян и за цар Борис Трети, ще бъдат заснети у нас от американската продуцентска компания “Милениум филмс” до края на 2017 г. Режисьор на лентата за Калоян най-вероятно ще бъде световноизвестният Мел Гибсън, съобщи изпълнителният директор на “Ню Бояна филм” Ярив Лърнър, цитиран от "24 часа". Филмът за Калоян Красивия, както го нарича Лърнър, показва история, която се случва някъде по времето на Четвъртия кръстоносен поход, и описва отношенията между царя и папа Инокентий Трети.
 
Навремето византийският василевс Алексий III Ангел иска помощ от Калоян срещу кръстоносците, дошли до Цариград, и му предлага в замяна да го коронясат за цар. Калоян пише на папата за предложението, защото бърза да ускори преговорите за сключване на уния с Римската църква. В отговора си папата настоява България да се присъедини към лоното на Римокатолическата църква. Калоян му отговаря след три години, като иска царска (не кралска) корона и самостоятелна църква. В крайна сметка Калоян е провъзгласен за крал от името на папата, което придава голям авторитет на българския владетел в цяла Европа.
 
Предварителен сценарий за филма вече е пратен на асистента на Мел Гибсън, тъй като самият актьор е бил зает със снимки в Австралия. Предстои всеки момент продуцентската компания да се чуе лично с Гибсън. Някъде около 16 февруари в киностудията очакват да пристигне и авторът, който ще пише окончателния сценарий за Калоян - Голан Рамърс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !