Музиката от сериала “Викинги” на живо в НДК

21.12.2015 12:45 | Видян 972 пъти

Музиката от сериала “Викинги” на живо в НДК

След незабравимото преживяване Transfiguration Festival в дебрите на Родопите това лято, организационните активности за 2016 г стартират с  бутиков концерт в партньорство с Националния дворец на културата, който ще бъде и първия щрих в подготовката на второто издание на фестивала.  

На 25 февруари в зала 3 на НДК норвежката група Wardruna ще свири за първи път в България - единствената им изява на Балканите тази зима. Епичното им звучене е познато сред широката публика от култовия сериал „Викинги“, в който лидерът на групата Айнар Селвик се подвизава като актьор и съавтор на музиката към продукцията

Въздействащата им музика, изпълнявана на автентични инструменти и съчетана с преданията за викинги и приказни легенди, ще бъде представена на проектирана и изградена специално за  събитието сцена. Заложените нестандартни пространствени и сценични решения, класен звук, мултимедия и осветление дават заявка шоуто да бъде запомнено като първото по рода си в зала 3 на НДК.

Домакин на концерта от българска страна ще бъде родната етно/ембиънт алтърнатив рок група smallman, която отдавна се доказа като най-смелата и разпознаваема банда на независимата музикална сцена в България. Това ще бъде и първи концерт за групата у нас след Transfiguration Festival през лятото, като smallman обещават един различен и вдъхновяващ лайв на все по-многобройните си фенове

По повод Коледните и Новогодишните празници в продажба вече е лимитирана серия билети от 100 броя на цена 50 лв за всички, които биха искали да зарадват близките си, а защо не и себе си с желан меломански подарък. Ограниченият тираж може да бъде намерен ексклузивно в Билетен център НДК, а след изчерпването му редовните цени за концерта ще са до 70 лв. в мрежата на Ticketportal.bg и Билетен център НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !