Ваня Червенкова лежала в затвора

11.12.2015 10:31 | Видян 2566 пъти

Ваня Червенкова лежала в затвора

Ваня Червенкова, която в годините на прехода от секретарка във Военния съд във Варна израства до бизнес дама, е арестувана и лежи в следствения арест в Благоевград. В такъв смисъл тя има богат опит да живее изолирана от външния свят под зорките очи на „Биг Брадър", в онзи случай - полицейски, разкрива Всеки ден.

Преди години я задържат, защото името й излиза в афера за точене на ДДС. Впрочем, делото за тази далавера се точи над 10 години и накрая Червенкова е обявена за невинна. Навремето Ваня излиза от килията на благоевградското следствие, след като адвокатите й представят медицинска бележка, че страда от тумор на хипофизата и е нужна спешна операция.
Ваня още от онези години върти бизнес с чеченци и грузинци. Приятелите й я описват като амбициозна и оправна жена, която без проблем се оправя в един суров мъжки свят.

Сестра й Василка Атанасова е била главна счетоводителка на „Маршал груп", фирмата на покойния предводител на чеченците у нас Абдул Патаев, чийто разстрел продължава да е загадка.
След като Ваня Червенкова напуска Варна и се мести в София, връзките й с чеченците продължават, разказват източниците на вестник „Всеки ден". В един момент имената на шеметната дама и на нейните приятели от Кавказ обаче излизат в едни и същи схеми за точене на ДДС.
Използвани са два канала - благоевградски и варненски, които се пресичат в данъчната служба в Костинброд, припомнят пред вестник „Всеки ден" криминалисти. Нито Bаня Червенкова, нито чеченците са осъдени за източените милиони, напротив, през 2010 г. са напълно оневинени.
До днес обаче криминалистите от Благоевград са убедени, че ДДС-то е неправомерно изтеглено. Според някои Червенкова нямала представа какви ги вършат съдружниците й и опрала пешкира невинна.

След покушението през 2003 г. Ваня става напълно нов човек. Тя е простреляна на пазара във Варна посред бял ден, пред очите на дъщеря си. Червенкова оцелява по чудо, с няколко куршума в тялото си, един от които в главата. Шансът да оцелее според лекарите клони към 0%. Но се случва чудо и бизнес дамата отваря очи след дългата кома.

„Оживяването й е медицински феномен, който не може да бъде обяснен. Такива случаи вероятно са единични по света и могат да бъдат вписани в категорията на чудодействата", коментира тогава един от лекарите.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !