Асен Блатечки: Употребявам секс, но не и наркотици

07.12.2015 10:00 | Видян 5231 пъти

Асен Блатечки: Употребявам секс, но не и наркотици

В интервю за Нова телевизия Асен Блатечки заяви, че е лошо момче по наследство, след като такива са били баща му и дядо му. Известния актьор опроверга твърденията, че е сключил брак с Диляна Попова в Америка. Той дори за първи път призна, че двамата са разделени повече от година и че се е върнал да живее при бившата си жена Катерина.

„Съдилището“ е българския филм кандидат за Оскар?

Много харесаха филма в Америка, говорих си с доста хора, и членове на Академията и такива, които не са членове. Всички са много впечатлени и развълнувани.

Вярваш ли, че един филм за отношенията, за бежанците, може да има реалния шанс да стигне до Оскарите?

Аз лично най-малко вярвах на това. Все ми се струваше преди да отида там, че американците много не ги вълнува каво се случва в Европа. Но се оказа, че не е така, вълнуват се. Те имат същия проблем, откакто съществуват. Ние там наблегнахме на това, че във филма става въпрос за бежанската вълна. Лентата печели с това, че е съвсем нормална човешка история между баща и син. И аз си говорих с някои от членовете на Академията. Имах много смешна случка след прожекцията в Малибу. Срещу мен живееше една възрастна жена с бяла плетено пуловерче и си говорихме с нея цяла вечер. Тя каза: „Е сега тук сигурно ти е много добре, тъй като никой не те познава, а в България си известен. И моят син така беше, миналата година бяхме в Камбоджа, никой не го позна.“ Тя продължи цяла вечер да говори за сина си, аз накрая не издържах и попитах една от американките кой е сина й. Оказа се, че това е Леонардо Ди Каприо. Тя също много хареса „Съдилището“. Тед Кочеф също гледа два пъти филма.

Този американски режисьор с български корени какво ти каза?

 Каза, че много добре съм си свършил работата. Изпратиха писмо с жена си, още преди да се запознаем, поканиха ни на гости и бяхме у тях цял ден. Изключително приятен човек е, но никога не е живял в България. Готиното е, че продължава да си говори на български и включва в разговора различни фрази. Според него „Съдилището“ има много големи шансове.

Търси ли ти агент в Холивуд, както се писа у нас?

Аз си давам сметка, че това почти е научна фантастика по много причини. Дори да се случи това, да отида да работя там, цял живот трябва да се примиря да играя източноевропеец или балканец. Никога няма да мога за изиграя някаква сериозна англоговоряща роля, най-малкото ще имам акцент. Другата причина е, че ние нямаме лоби там. Иначе говорихме с Тед, че, ако въобще има смисъл да ми се търси агент, това трябва да е някакъв много сериозен човек. Няма как обаче аз да отида да живея там, за да ходя по кастинги. Трябва да е някакъв съвместен проект. Но категорично не смятам да емигрирам там и да започвам отначало.

С какво чувство се връщаш от Холивуд?

Доста от нещата, които съм си представял се оказаха не такива. Ел Ей се оказа един много грозен, мръсен и миризлив град. Хубавото е, че там е средоточен кинобизнесът и климата.

Как според теб изглежда България след изборите и Европа след бежанците и атентатите от Америка?

Като едно много неспокойно място като оголен нерв ми изглежда. Там, за тези десет дни всичко ми се струваше много спокойно и бавно. Там се живее лесно, ако работиш. За съжаление и нашата държава е много нелепа в много отношения.

Ако ти беше в политиката, какво би направил, за да живеем малко по-добре?

Щях да се опитам да развия някаква икономика, земеделие или туризъм, но хората да знаят, че когато работят ще им се върнат някакви пари и те ще могат да инвестират в следващи и да им се върнат. За да живеят наистина нормално.

Наричат те лошото момче на киното и театъра, какво стои зад това клише?

Ами това е едно голямо клише. Това стои. Най-смешното беше, когато започнах да ставам популярен и да ми свързват лицето с името. И изведнъж аз започнах да ставам красавец, въпреки че, аз си давам сметка, че изобщо не съм такъв. Аз съм си даже леко грозноват, което ме кефи даже. Даже грозните мъже са някак си по-естествени. Но това пак е клише, щом си известен, значи си и красив. Аз първо много работих в театъра, всяка вечер играех представления и бях известен в махалата и в средите на 500 човека, които посещаваха Младежкия театър и Сълза и смях. Давах си сметка, че трябва да се появя по тв, защото тя е инструмента, който те прави известен в България. Тогава дойде и участието ми в едно шоу по БНТ, в което се появявах всяка вечер. Излъчиха се сто предавания и после падна от ефир, защото бе много тъпо. Дори имах спорове с режисьора, който ми се караше, да не повтарям сто пъти: Аз съм Асен Блатечки. Така станах популярен, а после се появи и сериала „Морска сол“ и нещата тръгнаха. Силно се съмнявам, че ако бях останал в театъра, нещата щяха да се получат.  

Какво ще ни кажеш за наркотиците?

Употребявам секс с голямо удоволствие, но не и наркотици. Пушил съм трева, но само като опит. Алкохол употребявам доста рядко.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !