Как Синатра вкара Кенеди в смъртоносния капан на мафията

12.11.2015 21:24 | Видян 2050 пъти

Как Синатра вкара Кенеди в смъртоносния капан на мафията

Купеният и контролираният вот не са български патент – вижте избора за президент на Джон Кенеди – най-легендарния американски президент. Как сработва системата? Кенеди има зет – актьор, който го запознава с Франки Синьото Око Синатра. Певецът предлага помощта на приятелите си от мафията за избора на амбициозния потомък на ирландски емигранти и син на търговец на нелегален алкохол при сухфия режим в САЩ. Тя се изразява във финансиране на кампанията на Джей Еф Кей и организиране на контролиран вот на хората, работещи за мафията за кандидатурата на хубавеца. Едно от обещанията на бъдещия президент е да върне Куба на мафията, за да си има тя държава. И това го убива. Буквално. Защото обещанията към мафията се изпълняват или следва куршум.

За да има застраховка, че Кенеди няма да се отметне от ангажиментите си, дори без да се налага да бъда физически елиминиран, Синатра му набутва и блондинка. Нейното име е Мерилин Монро. Певецът не само запознава държавния глава с красавицата, но и на организиран от Франки рожден ден на Кенеди актрисата изпълнява класичкото „Хепи бърдей” с много пъщкане и намеци, за да разбере цяла Америка, че Кенеди е зависим. И не е единственият...
Мафията държи и Мерилин по най-лесния начин – като всяка зависима от дрога жертва, за босовете няма нищо по-лесно от това да бъде държана на каишка. Не е проблем да се срути президента католик, който иначе играе примерен баща и съпруг на своята законна съпруга Джаклин, с която зад кулисите всъщност от  години нямат реална връзка, само да се пуснат на медиите обилното количество записи и бележки, които тя съхранява за изнудване на държавния глава.

Усетили колко страшна е зависимостта им братята тръгват с бутонките

Боби Кенеди, когото Джей Еф Кей е турил неслучайно за генерален прокурор, което в САЩ се съчетава и с властта на вътрешен министър, започва публична война срещу мафията. А ЦРУ и ФБР, които си мечтаят да върнат Куба на големите босове, за да не им се пречкат у дома, а да си живеят живота в Хавана, може би нарочно се правят на некадърни в операциите си срещу Кастро и неговия режим. Опитите на президента и особено на Боби Кенеди да поставят тайните служби под своя контрол са причината агентите да предпочетат очистването им, при това без да си цаапат ръцете, като оставят на престъпниците да им свършат мръсната работа. А те знаят, че мъст ще има.
Босовете, които хем не получават „своя” остров за хазарт, пране на пари, търговия с наркотици и разврат, както Кенеди им е обекал, хем избраните от тях за президент и генерален прокурор братя почват да им играят в гръб, нямат нерви. Те погубват и Джон, и Боби – съответно през 1963 г. и 1968 г. с публични атентати. За да знае всеки политик как не се играе с големите момчета.
Като свой човек, срещналият мафията и Кенеди Франк Синатра успява да се спаси от куршума. През 1968 г., както разбрахте от миналия ни епизод, той дори смята да се откаже от шоубизнеса, за да се скрие и да не дразни и мафията, и публиката.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не благодари на бг режисьора си К....

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма...

Палма за метресата на руски олигарх,...

Златната палма на 77-ия фестивал в Кан отиде при...

Няма коментари към тази новина !