Дундас смени стила на Кавали

28.09.2015 13:05 | Видян 1442 пъти

Дундас смени стила на Кавали

Питър Дъндас има репутация на добър дизайнер. През годините е доказал таланта си в модните къщи на Емануел Унгаро, Ревилон и Емилио Пучи. Сега Дъндас се завръща при Роберто Кавали – там, където кариерата му започва.

В последно време конкуренцията между марките е голяма – всеки иска да привлече вниманието на новото поколение, а резултатите се виждат в забележителни промени. Ефектът на доминото започна с успеха на Хайди Слиман в Сен Лорен, последва я Алесандро Мишел в Гучи, а най-новият пример е от Ню Йорк и DKNY.

За завръщането си при Кавали Дъндас подхожда, като се отказва от висшата мода и залага на стила от улиците и нощните клубове с полъх от 80-те. Резултатът: тесни рокли, джинси и клинове с висока талия и с животински принтове, якета без ръкави и бални поли с гигантски шлейфове.

Няма нищо лошо да вземеш от стила на 80-те, както правят Прада, Джонатан Андерсон и Кристофър Кейн. Границата, която разделя интригуващия кич от евтиния вид обаче, е много тънка. Дъндас беше в свои води, когато създаваше изчистени кожени якета и секси панталони. Това показваше умението му да облича красиви и млади жени, които обичат да се забавляват.

Но той все още има нужда да намери баланс между достъпността и дизайнерско лидерство. Талантът и опитът му са обещание, че до следващия сезон ще се е справил и с това. Още снимки може да видите в нашата галерия!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !