Откриват Киномания в Париж и София

02.09.2015 16:14 | Видян 1413 пъти

 Откриват Киномания в Париж и София

С родната продукция „Каръци” на режисьора Ивайло Христов се открива КИНОМАНИЯ – 2015 на 12 ноември в София. В същия ден и час с видеовръзка от КИНОМАНИЯ на голям екран до Триумфалната арка се откриват Дните на българското кино в Париж. Това е съвместна инициатива на Национален дворец на културата (НДК), българското посолство там и Националния филмов център.

“За няколко минути зрителите на КИНОМАНИЯ ще се пренесат в Париж. Това е голям успех за фестивала, тъй като КИНОМАНИЯ ще бъде открита по едно и също време в София и на голям екран до Триумфалната арка”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош на пресконференция днес. Той благодари на екипа на КИНОМАНИЯ, на Британски съвет – България и на Столична община, които обединиха усилията си, за да бъде на високо ниво това издание на филмовия фестивал. Боршош представи две от хитовите заглавия, които ще бъдат акцент на КИНОМАНИЯ и в аванс съобщи, че има няколко ленти, които ще бъдат показани за първи път на фестивала преди официалната им премиера. “Търсим не само масовата публика, но и онова фино и качествено кино, което ще доведе в залите и ценителите”, каза в заключение директорът на НДК.

Хитовата пиеса „Хамлет” (“Hamlet”) с Бенедикт Къмбърбач и суперуспешният „Роджър Уолтърс – Стената” (“Roger Waters The Wall”) са две от горещите заглавия в 29-то издание на КИНОМАНИЯ. Билети за тях са в продажба от утре на касите на НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !