Обама чукна 54

04.08.2015 10:00 | Видян 1422 пъти

Обама чукна 54

Американският президент Барак Обама днес навършва 54 години. Той планира да вмести празника си в обичайния график. Една от основните точки в дневния ред е срещата му с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с представители на еврейската общност, които Обама ще трябва да убеждава да подкрепят ядрената сделка с Иран.

Поздравленията по случай рождения си ден президентът започна да приема още в събота според публикации в пресата. В понеделник на среща с млади африкански лидери те му изпяха в хор песента "Честит рожден ден". Обама не пропусна да изтъкне ролята на съпругата си като верен помощник, заявявайки, че не би могъл да стигне до Белия дом без нейната подкрепа. Той призна шеговито, че разчита след изтичането на президентския си мандат през януари 2017 г. предимно да си отспи. "Няколко месеца ще правя само това", каза президентът.

Барак Хусейн Обама е роден на 4 август 1961 г. в Хонолулу, главен град на щата Хавай. Баща му е бил кениец, а майка му - бяла американка. Двамата се развеждат още когато Обама е двегодишен. През периода 1976-1980 Обама живее в Индонезия, а после се връща в Хавай. Завършва Западния колеж на Лос Анджелис и оттам отива да учи в Колумбийския университет, който завършва през 1983. След това получава диплом по право от Харвард и започва практика като юрист, преди да се обърне към политиката.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Няма коментари към тази новина !