Сашо Морфов свали 17 представления

14.07.2015 09:56 | Видян 1408 пъти

Сашо Морфов свали 17 представления

Временно изпълняващият длъжността шеф на Народния театър Александър Морфов е свалил 10 представления от афиша на Народния театър и още 7, които се играеха в бившата сцена на академичната трупа - „Сълза и смях" (сега открита сцена). Едно от тях е „Дребни брачни престъпления", каза пред „Монитор" режисьорът на спектакъла проф. Здравко Митков.

Това е първата публична сериозна стъпка на Морфов, откакто преди седем месеца главният режисьор на Народния се съгласи да оглави трупата до обявяване на конкурс. Прави впечатление, че в „черния" списък е попаднала само една от двете пиеси на Камен Донев - „Работно време", което означава, че „Почивен ден" ще продължава да се играе. Оцелял е и „Животът е прекрасен" на Морфов, в който Камен Донев блести в главната роля. Спектакълът не се играеше в края на сезона и това породи слухове за разногласия между двамата. След като от есента ще гледаме отново „Животът е прекрасен", то това означава, че Морфов и Донев вероятно са успели да загладят отношенията си.

Сред свалените представления са още авторският спектакъл на Теди Москов, „Ричард ІІІ" и „Тестостерон". Четири спектакъла от Камерна сцена също слизат от репертоара - това е злополучната „Чайки пият чай", заради която Елен Колева беше назначена, а после тихомълком уволнена, както „Морски пейзаж", „Терапевтът" и „Царството земно". На Сцена ІV етаж повече няма да се играят „Кълбовидна мълния", „Очите на другите" и „Дребни брачни престъпления". Останалите седем от „Сълза и смях" са: „В съседната стая или пиеса за вибратора", „Досието на една ж.", „Пет жени в еднакви рокли", „Любов по италиански" ,„Детектор на лъжата", „Осъдени души" и „Любов, щастие и милиони". За някои от тях отдавна се знаеше, че не успяват да съберат публика, така че беше въпрос на време да паднат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !