Кралицата ще връчи орден на Шерлок Холмс

12.06.2015 09:47 | Видян 1204 пъти

Кралицата ще връчи орден на Шерлок Холмс

Британската кралица Елизабет II ще награди актьора Бенедикт Къмбърбач, известен с участието си в телевизионния сериал "Шерлок", с Ордена на Британската империя за заслуги в областта на драматичното изкуство, пише вестник "Сън". Официалното обявяване на наградите ще бъде в навечерието на рождения ден на кралицата, който ще бъде отбелязан следващата седмица.
 
Според вестника, много колеги на 38-годишния актьор го определят като прекалено млад за Ордена, който обикновено се дава на по-зрели творци с дългогодишна кариера.
 
Бенедикт Къмбърбач стана звезда благодарение на телевизионния сериал "Шерлок", излъчван по Би Би Си. След тази роля той започна да получава покани за участие във високобюджетни продукции, включително в Холивуд. За ролята си на британския математик и криптограф Алън Тюринг във филма "Игра на кодове", Къмбърбач получи номинации за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА, но не взе нито една статуетка.
 
Създателите на телевизионния сериал "Шерлок", който започна през 2010 г., не възнамеряват да спират проекта. В момента се снима продължението на сериала, а специален епизод ще излезе по Коледа. През 2016 г. на екрана ще бъде пуснат четвъртият сезон на поредицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !